Nieuwbouw PROTIX

Heerkens van Bavel Bouw heeft in Bergen op Zoom de nieuwbouw voor Protix gerealiseerd. Protix is een innovatief bedrijf dat larven kweekt van de zwarte soldatenvlieg. Deze voeden zich met voedsel dat uit de groente- en fruitsector komt. De vlieg zelf eet niet, wat betekent dat de larve veel voedsel opslaat en daardoor veel eiwit oplevert.

De proteïne wordt gebruikt in de (dier)voedingsindustrie. Met behulp van hightech oplossingen, kunstmatige intelligentie, genetische verbeteringen en robotica streeft Protix naar een betere balans tussen ons voedselsysteem en de natuur.

Veelbelovende technologiepioniers

Al in 2015 werd het Nederlandse bedrijf door het gezaghebbende World Economic Forum aangeduid als één van de meest veelbelovende technologiepioniers ter wereld. Op dinsdag 11 juni 2019 werd de nieuwe insectenkwekerij van Protix op koninklijke wijze geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

12.240 m2 totaaloppervlakte

11.755 m2 bedrijfsvloer

23,9 km totaallengte vloerpalen

560 ton staalconstructie

Naast het bestaande bedrijf in Dongen heeft Protix haar productiecapaciteit nu enorm uitgebreid door toevoeging van dit nieuwe bedrijfsgebouw met kantoren. Het ontwerp is van Kraayvanger architects uit Rotterdam en is vrij sober en minimalistisch.  


Meer weten over dit project?

JOHN ROOIJAKKERS

Projectleider

"Door te bouwen bijdragen aan duurzaamheid, hoe mooi is dat?"

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
Bedrijfshuisvesting