Verbouwing Willem II

Verbetering stadion Willem II

Willem II werkt er hard aan om hun stadion nog beter te maken. Onlangs ondertekenden Martin van Geel, algemeen directeur Willem II en directeur Heerkens van Bavel Bouw, Peter Kamermans de aannemingsovereenkomst voor de tweede fase van de verbouwing, die afgerond moet zijn voor het nieuwe voetbalseizoen. 

Bron beelden: Willem II Media 

Project
Verbouwing Willem II
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Willem II
soort
Verbouw & renovatie
1A. Ingang 4

Nieuwe route

In deze situatieschetsen gebruiken we de ingang bij vak GHJ als voorbeeld. De ingangen bij de overige vakken zullen op soortgelijke manier aangepast worden. Deze schetsen bieden dus ook een duidelijk beeld van de verwachte veranderingen bij alle andere ingangen. 

Bezoekers van zowel vak G, H als J gebruiken de ingang met tourniquets aan de linkerkant van de trap bij vak H om het stadion binnen te gaan, niet meer de trappen aan de buitenzijde. De tekening hiernaast illustreert deze nieuwe route. 

3A. Catacombe Ingang En Horeca

Extra horecapunt

Onder de tribune gaan wij een verblijfsruimte met extra horecapunt realiseren en er komen extra toiletten. Naast de vertrouwde horecapunten en toiletten op de ring die open blijven, zorgt deze uitbreiding voor kortere wachtrijen.

Er is vanuit deze verblijfsruimte direct zicht op het veld en een open verbinding naar de (gedempte oftewel verhoogde) gracht.  

2A. Gracht Ophoging Laag Hek

Betere uitstroom

Om je zitplaats te bereiken, loop je richting het veld en vervolgens via de gracht naar de trappen aan de voorzijde van je vak, waarna je via deze trappen naar je stoel gaat.

Na de wedstrijd verlaten supporters het vak zowel via de gracht en zoals gebruikelijk via de bestaande uitgangen en trappen vanaf de ring. Qua capaciteit is dit niet noodzakelijk, maar het is gebruikelijk om ook een uitstroom te bieden via de weg waarlangs men is binnengekomen.

Wij zijn trots als Tilburgs bouwbedrijf deze aanpassingen aan het stadion uit te mogen voeren. We maken het stadion veiliger en gaan ervoor zorgen dat de Willem II supporters na de zomer bij meer horecapunten terecht kunnen voor een drankje.

Wim Mathijsen hoofd commercie Heerkens van Bavel Bouw