HET NIEUWE HUIS VAN ROOSENDAAL

Fantastisch opgeknapt Stadskantoor

Samen met de installatiebedrijven Van Dijnsen en SPIE heeft Heerkens van Bavel Bouw ervoor gezorgd dat Roosendaal een fantastisch opgeknapt Stadskantoor heeft gekregen. Het bestaande stadskantoor van de gemeente Roosendaal was toe aan een grondige renovatie. Het gebouw met een oppervlakte van ca. 10.000 m2 was 40 jaar oud en duidelijk gedateerd.

Er werd besloten om het pand niet te slopen, maar grondig te verbouwen. Het staat immers op een prachtige plek aan de rand van het centrum. De gemeente wilde het pand transformeren naar een open, licht en toegankelijk stadskantoor. Een nieuw HUIS van Roosendaal, waar iedereen zich prettig voelt en met plezier kan werken. Zij schakelden Hans van Heeswijk architecten in voor een nieuw ontwerp, waarbij behoud van het bestaande gebouw voorop stond. Want waarom zou je de goede basisfunctionaliteit weggooien?

Project
Gemeentehuis Roosendaal
Locatie
Roosendaal
Opdrachtgever
Gemeente Roosendaal
Architect
Hans van Heeswijk architecten
grootte
10.000 m2
Huis Van Roosendaal (3)

Ruimtelijk en uitnodigend

De publiekshal is verplaatst naar de straatzijde en door een atrium verbonden met de bovengelegen werkvloer. Zo kom je binnen als bezoeker en ben je meteen zichtbaar voor elkaar! Vanuit de publiekshal heb je uitzicht op een rozentuin en er is een eet-/leescafé waar niet alleen medewerkers, maar ook inwoners van Roosendaal welkom zijn voor een kopje koffie of om even rustig de krant te kunnen lezen.

Op de plek van de huidige publiekshal is een vergadercentrum gerealiseerd met grote en kleine ruimten, bijvoorbeeld voor raadsfracties, trouwerijen of andere bijzondere bijeenkomsten.

 

Huis Van Roosendaal (6)

Circulair en slim gebouwd

De gemeente Roosendaal geeft graag een goed voorbeeld door circulair te bouwen. Tijdens de sloopfase is voorzichtig geselecteerd op wat kon worden verwijderd, verkocht of hergebruikt. Ook voldoen de nieuw toe te passen bouwmaterialen en het nieuwe meubilair  aan de ambities van cradle to cradle. 

Op het dak is bovendien een prachtige tuin aangelegd met een weelderige natuurlijke kruidenlaag vol bloemen en grassen die de emotie oproept van een picknick in het veld en die de verbinding legt met de bloemenweide onder de fruitbomen van de kloostertuinen.

Lees meer over de daktuin

MEER PROJECTEN MAATSCHAPPELIJK VASTGOED

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB