WOLSTAD TILBURG

WONEN AAN DE PIUSHAVEN

Plan Wolstad is een ontwikkeling van Triborgh Gebiedsontwikkeling die bestaat uit 20 ruime appartementen in een spraakmakend gebouw. Het ontwerp voor de landmark aan de kade van de Piushaven is van DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg).

Project
Wolstad
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Triborgh Gebiedsontwikkeling
Architect
DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg)
soort
Hoogbouw
Ophef Base Top 1 BM [Desktop Resolutie]

Landmark

“Het complex doet in de verte denken aan een silo en vormt straks een duo met de brug van Körmeling. Het ontwerp refereert aan het industriële karakter van de haven", zegt Walter van der Hamsvoord die namens DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg) tekent voor het ontwerp.

Het gebouw staat op een sokkel van metselwerk op de begane grond en deels op de 1ste verdieping. De rest van het gebouw krijgt industriële duurzame beplating. Speciaal worden vooral de drie woningen met zadeldaken in de top. Die krijgen elk twee verdiepingen, met een vide en eigen lift.

De maat van de appartementen varieert van zo'n 100 tot 130 vierkante meter.

Wolstad is klaar!

In deze video nemen we je mee naar Wolstad. We praten met de architect Walter van der Hamsvoord van DAT architecten over de het plan. Wat vindt hij van het eindresultaat? Is het geworden wat hij achter de tekentafel voor ogen had? Chantal Gulickx, opdrachtgever namens Triborgh en Toin Meeuwsen, directeur Wonen bij Heerkens van Bavel Bouw zijn in ieder geval trots op Wolstad. En misschien wel het allerbelangrijkste: bewoner mevrouw van Oosterhout is enorm blij met haar nieuwe appartement. 

Bekijk hiernaast de hele video!

Of klik hier voor de korte versie
Wolstad Aerial Ophef Open Closeup 1 BM [Desktop Resolutie]

Woonkwaliteit

Trekker van het project is Triborgh Gebiedsontwikkeling, de ontwikkelaar die vijf Tilburgse bouwbedrijven en twee woningcorporaties verenigt. Triborgh heeft in de Piushaven diverse projecten succesvol ontwikkeld: De Werf, Aan de Waterkant en op dit moment het prestigieuze project Fabriekskwartier aan de overkant van het project Wolstad.  

Bij Triborgh staat woonkwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij zijn er dan ook trots op dat we dit mooie project voor hen mogen realiseren.

Lees meer over Wolstad

Wolstad vanuit de lucht

Wolstad staat in hartje Piushaven. Met uitzicht op het water en iconische gebouwen, die op slechts een steenworp afstand van je verwijderd staan. Vanuit de lucht is goed te zien hoe mooi de omgeving is.

De Piushaven is een van de recente hotspots in het moderne Tilburg. Deze voormalige industriehaven is tegenwoordig de grootste stadshaven van Brabant. Het gebied biedt een breed scala aan ontspanningsmogelijkheden, waaronder horeca, trendy winkeltjes, architectuur en een levendige passantenhaven. Op loopafstand ligt het centrum met alle winkelmogelijkheden van dien.

De prominente plek van Wolstad, aan het water van de Piushaven in Tilburg, vraagt om een specifiek gebouw. De vormgeving van Wolstad vindt zijn basis in functionele aanleidingen, zoals plattegronden met fijne afmetingen en goede zichtlijnen naar het water. De woningen en appartementen die op die manier zijn ontstaan hebben we samengevoegd tot een gebouw met een heel karakteristiek silhouet. 

Walter van Hamsvoort DAT architecten

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB