TOBIAS ASSERLAAN TILBURG

Drie duurzame appartementencomplexen

TBV Wonen is in 2017 gestart met de herontwikkeling van woningen aan de Tobias Asserlaan in Tilburg. Wij bouwden drie duurzame aardgasloze appartementencomplexen met de namen Tobias, Bernard en Vincent; zoals in de naam TBV. Het ontwerp is van DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg). Met de toekomstige bewoners is nauw samengewerkt aan de nieuwbouw. Vanaf een vroeg stadium waren zij betrokken en zijn hun ideeën zoveel mogelijk meegenomen in het ontwerp.

De metselwerkgevel wordt gekenmerkt door een lichte steen en antraciet kleurige accenten en verdiepingshoge kozijnen waardoor er veel lichtinval is in de appartementen. Alle appartementengebouwen zijn inmiddels opgeleverd. 

Project
Tobias Asserlaan
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
TBV Wonen
Architect
DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg)
soort
Nieuwbouw appartementen
IMG 3490 Kleiner [Desktop Resolutie]

NOM-ready

De energie wordt opgewekt door hoogwaardige PV-panelen die op het hele dak gelegd zijn. De appartementen zijn NOM-ready gebouwd waardoor de energiezuinigheid zeer hoog is. De opdrachtgever heeft gekozen voor een energiezuinig ontwerp. NOM-ready is een stap-voor-stap aanpak voor het verduurzamen van de woningen. Hierbij is vooraf al een plan gemaakt waarin is vastgelegd hoe de woningen in de toekomst Nul op de meter (NOM) gemaakt kunnen worden.

De appartementen zijn aangesloten op het stadswarmtenet. De opgewekte stroom wordt toegekend aan de individuele huurappartementen.

Tobias Asserlaan in beeld

In deze animatie van DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg) is heel goed te zien hoe de drie nieuwe duurzame appartementengebouwen met de namen Tobias, Bernard en Vincent (TBV) zijn ontworpen.

MEER WOONPROJECTEN

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB