GROENSTRAAT TILBURG

Combinatie van wonen en zorg aan de Groenstraat

Op de centrumlocatie aan de Groenstraat in Tilburg realiseerden wij een project waarin reguliere zorg in het Gezondheidscentrum wordt gecombineerd met studio’s voor mensen met een lichte beperking en huurwoningen. Het bouwteam heeft alle inspanningen verricht om de meest maximale subsidieregelingen te verzilveren en de opdrachtgever geholpen om te komen tot een EPC 0,26. Die was nodig om de groenfinancieringen mogelijk te maken.

Project
Woon/zorgcomplex Groenstraat
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
CVT exploitatiemaatschappij BV
Architect
A3 Architecten Rotterdam
soort
Nieuwbouw
Groenstraat 2 [Desktop Resolutie]

Compleet gezondheidscentrum

Het gezondheidscentrum bestaat uit drie verdiepingen waarvan de bovenste twee bestaan uit 32 studio’s voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Op de begane grond bevindt zich het gezondheidscentrum met een (reguliere) huisarts, fysiotherapeut en apotheek. Naast het gezondheidscentrum komen ruime woningen met drie slaapkamers, ruime zolder (mogelijkheid voor 4e slaapkamer), tuin en berging. Zowel de woningen als het gezondheidscentrum zijn ontworpen door A3 Architecten uit Rotterdam.

Optimaal duurzaam

Bij de totstandkoming van alle gebouwen is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zijn zowel de woningen als het gezondheidscentrum gasloos. Warmte komt tot stand door warmtepompen. De elektra die hiervoor nodig is wordt maximaal door zonnepanelen opgewekt. De afwatering van de hemelwaterafvoeren gaat niet via het riool maar loopt via filtratiekratten weer de bodem in. Hout dat wordt gebuikt is FSC-gecertificeerd.

Het project is in een bouwteamverband gerealiseerd. Jeroen van Eijk, projectleider: “Het was een uitdaging om in het ontwerptraject van grof naar fijn proactief te sturen op haalbaar- en maakbaarheid. En tijdens het voorbereidingstraject hebben we continue gestuurd op budget om binnen gestelde financiële kader te blijven."

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB