AKKERLANEN WAALWIJK

Ruim wonen in Waalwijk

Een nieuwe woonwijk met veel ruimte voor water en groen. Dat is Akkerlanen, een plan voor ruim 200 woningen aan de oostkant van Waalwijk, met twee-onder-een-kapwoningen, rijtjeswoningen, patiowoningen, semi-bungalows en enkele kleine stadsvilla’s met appartementen. Maar er is ook ruimte voor de bouw van vrijstaande woningen voor particulieren.

De straatnamen sluiten aan bij de naam Lido omdat deze naam goed past bij de waterrijke omgeving van Akkerlanen. De naam Lido komt uit Italië en bestaat uit een schoorwal gelegen in de Adriatische zee nabij Venetië. Er zijn 5 straatnamen gekozen die aansluiten bij dit waterrijke gebied: Lido, Venezia, Laguna, Adriatico en Murano.

Project
Nieuwbouwwijk
Locatie
Waalwijk
Opdrachtgever
Waalborgh Bouwontwikkeling VOF
Architect
Bedaux de Brouwer Architecten en MIX architectuur
soort
Nieuwbouwwijk
Semibungalows [Desktop Resolutie]

Duurzame energie

De woningen in Akkerlanen worden aangesloten op de buurtwarmte­centrale. Het belangrijkste voordeel is dat dit systeem het duurzaamste alternatief is voor aardgas in de strijd tegen verdere klimaatverandering. De CO2-uitstoot wordt nagenoeg volledig teruggebracht. Het duurzame collectieve warmtesysteem voor Akkerlanen bestaat uit een warmte-koudeopslagsysteem (WKO) in combinatie met aquathermie. Vanuit de centrale technische ruimte bij het zwembad wordt een lokaal leidingnetwerk aangelegd tot aan de warmtepomp in de woning.

Bekijk de projectsite

MEER WOONPROJECTEN

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB