2COLLEGE JOZEFMAVO TILBURG

De meest duurzame school van Nederland

De nieuwe school voor 2College Jozefmavo in Tilburg is “de Miele onder de scholen”. Compact en modern, met een lijst aan duurzame kenmerken. Ons Middelbaar Onderwijs had de wens om het “wij-gevoel” te vertalen in het ontwerp en daar is BDG architecten uit Zwolle prima in geslaagd. Het is een omgeving geworden waar leerlingen zich veilig en geborgen voelen.

Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
OMO
Architect
BDG architecten
grootte
4.400 m² schoolgebouw en 900 m² sporthal

Bijzonderheden

Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen en bevat naast het programma voor middelbaar onderwijs ook een dubbele gymzaal. Deze zal door meerdere partijen worden gebruikt, o.a. sporten hier ook de leerlingen van het nabijgelegen Theresialyceum.

De school kent verschillende leervormen die naast elkaar plaatsvinden, waaronder zelfstandig leren, werken in groepen en klassikaal les. Het nieuwe schoolgebouw faciliteert dit optimaal met clusters, die bestaan uit grote leerpleinen met daaromheen de diverse onderwijslokalen. De lokalen zijn door schuifdeuren direct gekoppeld aan de leerpleinen.

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB