STC WAALHAVEN ROTTERDAM

Nieuwbouw aan de Waalhaven Zuid

Berghege Heerkens bouwgroep / Rotterdam VOF realiseerde de nieuwbouw voor de STC-Group aan de Waalhaven Zuid in Rotterdam. Het nieuwe onderwijsgebouw staat naast het in 2012 door Heerkens van Bavel Bouw gebouwde Scheepvaart- en Transportcollege. De nieuwbouw met acht etages heeft een bruto vloeroppervlak van circa 13.000 m² en bestaat onder meer uit 60 klaslokalen, leerpleinen, een sportzaal met dojo, een studentenrestaurant en 170 parkeerplaatsen.

Project
Nieuwbouw STC-Group aan de Waalhaven Zuid
Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
STC-Group Rotterdam
Architect
Qua architectuur

Bijzonderheden

Qua architectuur vormt de nieuwbouw een eenheid met het uit 2012 stammende gebouw. Het nieuwe onderkomen vormt namelijk een bijna twee keer zo grote kopie van het gebouw ernaast. Het hoofdvolume is wel anders. Die zweeft boven het maaiveld, zodat parkeren onder het gebouw mogelijk is. De nieuwbouw en het bestaande gebouw lopen in elkaar over en worden met elkaar verbonden door loopbruggen.

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB