NIEUWBOUW JAN TINBERGEN COLLEGE

Bouwen met oog voor duurzaamheid

De Berghege Heerkens bouwgroep heeft de nieuwbouw voor het Jan Tinbergen College te Roosendaal afgerond. Het gebouw is een ontwerp van architecten-en-en uit Eindhoven is een ‘broertje’ van het bestaande JTC gebouw. Een mooi, duurzaam gebouw dat lijkt op het hoofdgebouw. Met muren in rood metselwerk, verdiepingen en het dak van dezelfde hoogte, ramen in dezelfde vorm en een architectuur die zich kenmerkt door horizontale lijnen, verticale raampartijen en schuine lijnen in de twee verdiepingen hoge diamantvormige glasgevel.

Het nieuwe gebouw voor JTC is ontworpen met oog voor duurzaamheid. Er wordt gebruik gemaakt van warmtepompen en binnen is alle verlichting LED-verlichting. Dit leidt tot veel lager energieverbruik en veel minder onnodige warmteproductie. Bovendien zijn in alle ruimten de lampen aangesloten op aanwezigheidsmelders, zodat de lichten uitgaan als er niemand aanwezig is. Uiteraard wordt de school direct bij bouw uitgerust met zonnecellen.

Project
Nieuwbouw JTC
Locatie
Roosendaal
Opdrachtgever
Jan Tinbergen College
Architect
Architecten-en-en

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB