DC STEDIN VIANEN

Een nieuw centraal magazijn voor Stedin

HVBM Vastgoed ontwikkelt een nieuw distributiecentrum voor netbeheerder Stedin in Vianen. Heerkens van Bavel Bouw is geselecteerd als bouwkundig aannemer van deze ‘build to suit’ ontwikkeling die wordt gerealiseerd op de locatie van een voormalige betonfabriek. Het is een mooi voorbeeld van een succesvolle brownfield ontwikkeling. 

Artist impressions: Dedato ontwerpers en architecten

Project
DC Stedin
Locatie
Vianen
Opdrachtgever
HVBM Vastgoed
Architect
Dedato ontwerpers en architecten
soort
Nieuwbouw
grootte
40.000 m²
Artist Stedin8

Duurzaam en energiebesparend

Het distributiecentrum wordt door HVBM Vastgoed ontwikkeld op basis van BREEAM-NL Nieuwbouw ‘Excellent’ richtlijnen. Dit weerspiegelt de duurzaamheid van het gebouw door het gebruik van duurzame materialen en energiebesparende maatregelen, maar ook de leefbaarheid van het gebouw en het milieu. Het zal onder meer beschikken over een duurzame groenvoorziening, zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische voertuigen. 

Over duurzame innovatie
Artist Stedin5

Nationale distributiehub

DC Vianen ligt op het bedrijventerrein ‘De Biezen’ in Vianen, net ten zuiden van Utrecht in het centrum van Nederland waar de snelwegen A2 en A27 elkaar kruisen en de snelwegen A12 en A28 binnen enkele minuten bereikbaar zijn. De geografische ligging in het hart van het land en de bereikbaarheid zijn de belangrijkste factoren voor de keuze als nationale distributiehub. Het nieuwe distributiecentrum is goed bereikbaar per openbaar vervoer en grenst  aan het Merwedekanaal waardoor vervoer over het water ook een optie is.

Het gebouw bestaat uit ruim 40.000 m² logistieke kantoor- en bedrijfsruimte en voldoet aan de BREEAM-standaard ‘Excellent’. De bouw is onlangs gestart en de verwachting is dat het gebouw in het tweede kwartaal van 2025 aan Stedin zal worden opgeleverd. 

MEER PROJECTEN INDUSTRIE EN BEDRIJVEN

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB