Hollister

Op industrieterrein Borchwerf in Oud Gastel aan de rand van Roosendaal, heeft Heerkens van Bavel Bouw, in opdracht van DC Halderberge VOF (samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Wouda Invest), de nieuwbouw van een distributiecentrum gerealiseerd voor Hollister Services B.V. Quadrant4 was verantwoordelijk voor het ontwerp.

Hollister is een van oorsprong Amerikaans bedrijf en is leading als ontwikkelaar en producent van medische hulpmiddelen en diensten over de hele wereld.

Met een oppervlakte van 30.000 m2 is Hollister de komende jaren ruim voorzien.

30.000 m2 logistiek

3.560 m2 mezzanine

1.080 m2 kantoor

Bij het kantoor rekening gehouden met het visuele aspect. Het gebouw is voorzien van aluminium vliesgevels en de schil bestaat uit een staalconstructie met opengetrokken staalplaten; het zogenaamde strekmetaaL Het oogt niet alleen prachtig, het is tevens heel functioneel.

Het is gebouwd als een Build to Suit-opdracht. Dat wil zeggen dat als Hollister mocht vertrekken, het pand nog steeds interessant en rendabel blijft. Er is bovendien nu al een uitbreidingsmogelijkheid meegenomen van nog eens 11.000 m2 zodat er in de toekomst niet nog eens opnieuw een extra bouwstroom hoeft te worden opgestart.

In het pand is verwerkt:

1.300 ton staal

41.000 m2 dakplaten

10.000 m2 sandwichpanelenBREEAM VERY GOOD

Duurzaamheid stond bij de realisatie van dit pand centraal, hetgeen heeft geresulteerd in een BREEAM Very Good certificering.

Om hieraan te voldoen heeft het gebouw een warmtepomp en een warmteterugwininstallatie gekregen. Het dak en de gevels zijn voorzien van panelen met hoogwaardige isolatie. In de gevels zijn polycarbonaat panelen verwerkt die voor extra lichtinval zorgen.


U wilt meer weten over dit project?

JOHN ROOIJAKKERS

Projectleider

"Een duurzaam distributiecentrum, gebouwd met toekomstperspectief."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
bedrijfshuisvesting