Renovatie
Jan Wierhof Tilburg

Al langere tijd bestond de behoefte om gebouwen 1 en 2/3 aan het Jan Wierhof aan te passen aan de huidige tijd, zowel voor cliënten als voor medewerkers. Buiten dat waren beide gebouwen ook toe aan een grondige renovatie. Met als uiteindelijk doel het geheel open en lichter te maken, wat ook een gunstige uitwerking heeft op het herstel van de cliënten.

Dennenheuvel Vastgoed heeft zich samen met Oomen Architecten en Heerkens van Bavel Bouw gepresenteerd aan de zorgpartijen om deze klus uit te voeren. Het verrassende ontwerp dat goed paste bij de wensen en ideeën resulteerde in een gunning.

In opdracht van Dennenheuvel Vastgoed heeft Heerkens van Bavel in bouwteam met Van Hees Elektrotechniek, H. De Bont Klimaattechniek en Bierings Installatietechniek, de renovatiewerkzaamheden uitgevoerd (met een totaal oppervlakte van 3.500 m2). 

 Novadic Kentron zet in op kwalitatief goede verslavingszorg op een (kosten)efficiënte wijze. Hierbij hoort vastgoed dat aansluit bij de soort en hoeveelheid zorg die geleverd wordt. Voor de ambulante dienstverlening geldt dat de focus ligt op efficiency en meer samenwerking met ketenpartners.”

Jan Wierhof 1 is voor van Novadic Kentron verbouwd. Dit betreft ruimte voor therapieonderdelen (dagbehandeling en groepsruimten) en voor het ambulante team. Er is een duidelijke scheiding tussen de zone waar medewerkers komen (backoffice) en waar cliënten zich mogen begeven. In totaal zijn er dagelijks circa 30 tot 40 behandelaren, vaktherapeuten en ondersteuners werkzaam.

Centrum Dubbele Diagnose is een samenwerking tussen Novadic Kentron en GGz Breburg. Het centrum behandelt mensen die naast een psychiatrische aandoening ook een verslaving hebben.”

Jan Wierhof 2/3 is ten behoeve van VOF de Dubbele Diagnose verbouwd. Het betreft drie gescheiden woongroepen met in totaal 22 slaapkamers. De drie woongroepen beschikken over een eigen woonkamer en een eigen keuken. Daarnaast zijn er spreekkamers gemaakt die gevarieerd zijn ingedeeld voor de verschillende behandelvormen. De medewerkers werken in een moderne kantoortuin, maar kunnen zich ook terugtrekken in één van de concentratiewerkplekken of de diverse vergader- en spreekkamers.


Meer weten over dit project?

WESSEL OOMEN

Werkvoorbereider

"Open, lichte ruimtes dragen bij tot het herstel van de cliënten."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
zorg