Transformatie Praxis
Lovense Kanaaldijk Tilburg

Met een complete metamorfose van het voormalige pand van de Praxis aan de Lovense Kanaaldijk kiest eigenaar Lemmens Beheer voor een flinke verduurzaming. Niet alleen het gebouw zelf wordt duurzamer, ook de invulling gaat de locatie toekomstbestendiger maken. Esther Lemmens: “Het moet weer een aantrekkelijke aanvulling op het centrumgebied worden, die meerwaarde biedt aan de Tilburgers en bezoekers.”

Volledige metamorfose
Het huidige Praxis pand stamt uit 1988 en krijgt een volledige metamorfose. De grote winkelunit wordt opgesplitst in drie zelfstandige bedrijfsunits van ieder zo’n 1.000 m2 naar een ontwerp van Aerde Borgert Architecten uit Tilburg. Ook de entrees krijgen een nieuwe plek: in de nieuwe situatie heeft het pand straks één entree aan de Bosscheweg en twee entrees aan het nieuw aan te leggen parkeerterrein. 

Aerde Borgert architecten uit Tilburg is gevraagd om voor dit pand een nieuwe invulling te ontwerpen. Het worden drie zelfstandige bedrijfsunits van ieder ca. 1.000 m2. Dit betekent ook drie entrees.

Verduurzaming

Het pand wordt niet gesloopt en de bestaande gebouwstructuur blijft gehandhaafd. Wel is er voor gekozen om de hele buitenschil te vervangen en verduurzamen”, legt Bart Ermen namens Heerkens van Bavel Bouw uit. Dit Tilburgse bouwbedrijf neemt de complete aanpak op zich en neemt de verduurzaming daarin mee. Zo wordt er gezorgd voor geïsoleerde sandwichpanelen tegen de gevel, nieuwe aluminium kozijnen en een extra isolatielaag op het dak.

Betrokken bij Tilburg
Het huidige pand is destijds in 1988-1989 ook in opdracht van Lemmens Beheer BV. door Heerkens van Bavel gebouwd. Volgens Lemmens zegt dat best iets over de betrokkenheid van deze twee Tilburgse bedrijven bij de stad: “Nu het aan vernieuwing toe is, pakken we opnieuw samen de verantwoordelijkheid om de locatie te transformeren en te zorgen voor een bestemming waar Tilburg weer trots op kan zijn.”

De uitvoeringswerkzaamheden zijn inmiddels gestart en de verwachting is dat in december 2021 de eerste huurders hun intrek kunnen nemen in het toekomstbestendige bedrijfspand..


Meer weten over dit project?

BART ERMEN

Projectbegeleider Service en Onderhoud

"Bijzonder om een project dat eerder door ons is gebouwd een nieuwe duurzame bestemming te geven."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
bedrijfshuisvesting