Het onderwijs
toekomstbestendig maken

Heerkens van Bavel aan de slag voor Fontys op Stappegoor

Fontys Hogeschool realiseert nieuwbouw op de campus Stappegoor in Tilburg, ontworpen door Paul de Ruiter Architects uit Amsterdam. Voor de uitvoering van dit omvangrijke project is Heerkens van Bavel Bouw geselecteerd. Nadat afgelopen maanden allerlei maatregelen zijn getroffen, is inmiddels met de werkzaamheden gestart.

Eind 2019 nemen Fontys Hogeschool ICT en Fontys Academy for Creative Industries hun intrek in het prachtige gebouw. Het pand heeft drie verdiepingen en een grote open ruimte op de begane grond, die flexibel in te delen is. Op termijn vinden zo’n 3.500 studenten hier hun nieuwe studie- en ontmoetingsplek. Bij de ontwikkeling van het programma betrok Fontys ook de studenten van deze opleidingen. Zij zijn erg enthousiast over hun toekomstige huisvesting.


3D model

Duaal student Jelco Ruijs

Fontys Stappegoor is een project waarbij Heerkens van Bavel Bouw de rol bekleedt van coördinerende aannemer. Om deze coördinerende rol te vervullen zijn afspraken gemaakt, waarbij is besloten dit te gaan doen vanuit het 3D model.

De uitdaging zit voornamelijk in de installaties en het gehele prefab casco. Om deze uitdaging clashvrij te maken heeft de werkvoorbereiding wekelijkse  clashsessies gedraaid middels het programma Solibri Model Checker. Het clashen heeft uiteindelijk geresulteerd in een model waarbij de verdeling van installaties juist afgestemd is op het bouwkundige casco. Daarnaast zorgt uitwerken en clashen van het bouwwerk in 3D er voor dat er op de bouwplaats minder fouten ontstaan.

Het 3D model is niet alleen voor het clashen gebruikt, maar ook voor het uittrekken van hoeveelheden en het visualiseren van onderdelen.  Uiteindelijk heeft het 3D model de werkvoorbereiding, maar ook uitvoering met enkele muisklikken heel wat opgeleverd.

TIJDENS DE BOUW

Meer weten over dit project?

STEVEN BOSSERS

Projectleider

"Op termijn vinden zo’n 3.500 studenten hier hun nieuwe studie- en ontmoetingsplek."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
educatie