Nieuwbouw Tilburg
Reitse Hoevenstraat

Bouwcombinatie Alphons Coolen Bouw en Heerkens van Bavel Bouw heeft het appartementencomplex op de hoek Reitse Hoevenstraat en Lage Witsiebaan in Tilburg opgeleverd aan TIWOS. Een mooi complex in een bijzondere architectuur met mooie details én duurzaam gebouwd.

De energiezuinige huurwoningen zijn gesitueerd rond een groen binnenhof, waardoor de drukke en stedelijke omgeving wordt buitengesloten. Verhoogde entrees kenmerken de overgang tussen openbaar gebied en wonen; elk individueel trapje scheidt de stoep van de woning. Een raster op de gevel met telkens andere vullingen zorgt voor eenvoudige verschillen tussen de gebouwdelen. 

Het complex bestaat uit twee bouwblokken met drie tot vijf woonlagen.

Energiezuinige huurwoningen

In opdracht van de Tilburgse Woonstichting TIWOS  heeft Bouwcombinatie Alphons Coolen / Heerkens van Bavel,  88 NOM-ready sociale huurappartementen op de hoek Reitse Hoevenstraat en Lage Witsiebaan in Tilburg gebouwd.

NOM-ready wil zeggen dat het gebouw erop is voorbereid dat het op termijn met minimale ingrepen en investeringen naar Nul-op-de Meter kan worden gebracht.

De gebouwen zijn goed geïsoleerd en aardgasloos. Voor verwarming en warm water zijn de appartementen aangesloten op stadswarmte. De stroom voor de algemene verlichting en de liften wordt grotendeels verzorgd door de zonnepanelen. De zonnestroom die niet meteen wordt gebruikt, wordt opgeslagen door grote accu's die in ieder gebouw zijn geplaatst. Deze geven die weer af op momenten dat er geen zonnestroom is, zoals tijdens de avonden.


De voortgang

samenwerking

De contouren worden zichtbaar

Grondwerkzaamheden

U wilt meer weten over dit project?

PIM OOMEN

Uitvoerder 

"Betaalbare en sociale woningen met veel woonkwaliteit in Tilburg."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

 > Meer informatie

Projecten
Wonen