open en lichter
voor de huidige tijd

Renovatie
Jan Wierhof Tilburg

Al langere tijd bestond er de behoefte om de gebouwen 1 en 2-3 aan het Jan Wierhof te verbouwen en aan te passen aan de huidige tijd, zowel voor de cliënten als voor de medewerkers. Buiten dat waren beide gebouwen ook toe aan een grondige renovatie, met als uiteindelijk doel het open en lichter te maken, hetgeen ook bij zou dragen aan het herstel van de cliënten.

Dennenheuvel Vastgoed heeft zich samen met Oomen Architecten en Heerkens van Bavel Bouw gepresenteerd aan de zorgpartijen om deze klus uit te voeren. Het verrassende ontwerp dat goed paste bij de wensen en ideeën resulteerde in een gunning.

In opdracht van Dennenheuvel Vastgoed heeft Heerkens van Bavel in bouwteam met Van Hees Elektrotechniek, H. De Bont Klimaattechniek en Bierings Installatietechniek, de renovatiewerkzaamheden uitgevoerd (met een totaal oppervlakte van 3.500 m2) met als resultaat tevreden gebruikers. 

 “Novadic Kentron zet in op kwalitatief goede verslavingszorg op een (kosten) efficiënte wijze. Hierbij hoort vastgoed dat aansluit bij de soort en hoeveelheid zorg dat geleverd wordt. Voor de ambulante dienstverlening geldt dat de focus ligt op efficiency en meer samenwerking met ketenpartners.”

Jan Wierhof 1 is ten behoeve van Novadic Kentron verbouwd. Dit betreft ruimte voor therapie onderdelen (dagbehandeling en groepsruimten) en voor het ambulante team. Er is een duidelijke scheiding tussen de zone waar medewerkers komen (backoffice) en waar cliënten zich mogen begeven. In totaal zijn er dagelijks circa 30 tot 40 behandelaren, vak therapeuten en ondersteuners werkzaam.

Centrum Dubbele Diagnose is een samenwerking tussen Novadic Kentron en GGz Breburg.Het centrum behandelt mensen die naast een psychiatrische aandoening ook een verslaving hebben.”

Jan Wierhof 2-3 is ten behoeve van VOF de Dubbele Diagnose verbouwd. Het betreft 3 gescheiden woongroepen met in totaal 22 slaapkamers. De 3 woongroepen beschikken over een eigen woonkamer en een eigen keuken. Daarnaast zijn er spreekkamers die gevarieerd zijn ingedeeld voor de verschillende behandelvormen. De medewerkers werken in een moderne kantoortuin, maar kunnen zich ook terug trekken op een van de concentratiewerkplekken of de diverse vergader en spreekkamers.


Meer weten over dit project?

WESSEL OOMEN

Junior werkvoorbereider

"Open, lichte ruimtes dragen bij tot het herstel van de clënten".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
zorg