NOM ready nieuwbouw
Woonstichting TIWOS

88 appartementen

In opdracht van Tilburgse Woonstichting TIWOS is bouwcombinatie Alphons Coolen/Heerkens van Bavel, gestart met de realisatie van 88  ‘NOM-ready’ nieuwbouw huurappartementen op de hoek Reitse Hoevenstraat en Lage Witsiebaan in Tilburg.

Een opdracht met uitdagingen, want hoe bouw je nog betaalbare en sociale woningen met veel woonkwaliteit in de stad? Hoe creëer je groen en geluidsarm wonen in een stedelijke omgeving?

Met als motto ‘iedereen heeft recht op goed wonen’ ging KAW architecten uit Eindhoven deze uitdaging aan en is hierin cum laude geslaagd.


Energiezuinige huurwoningen

De energiezuinige huurwoningen zijn gesitueerd rond een groen binnenhof, waardoor de drukke en stedelijke omgeving wordt buitengesloten. Verhoogde entrees kenmerken de overgang tussen openbaar gebied en wonen; elk individueel trapje scheidt de stoep van de woning. Een raster op de gevel met telkens andere vullingen zorgt voor eenvoudige verschillen tussen de gebouwdelen.

Het complex bestaat uit twee bouwblokken met drie tot vijf woonlagen en is volledig duurzaam.


Duurzaamheid

NOM-ready is een stap-voor-stap aanpak voor het verduurzamen van de woningen. Hierbij is een plan gemaakt over hoe de woning het beste ‘Nul op de meter’ (NOM) gemaakt kan worden. En wat dan een verstandige eerste stap is. Daarmee worden onnodig hoge investeringen voorkomen.

De oplevering van dit project staat gepland voor het 2e kwartaal van 2021.

Contouren worden zichtbaar

Grondwerkzaamheden

U wilt meer weten over dit project?

PIM OOMEN

Uitvoerder project 88 woningen Reitse Hoevenstraat

"Betaalbare en sociale woningen met veel woonkwaliteit in de stad".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
Wonen