Team Leijten haalt 11.250 euro op voor kankeronderzoek

5 oktober 2022 - Al zo’n tien jaar zet onze collega Jacky Leijten uit Tilburg zich in voor de strijd tegen kanker. De laatste jaren doet hij dat onder de vlag van Alpe ‘D Huzes, samen met zo’n vijftien anderen onder de naam ‘Team Leijten’. Ze lopen en fietsen mee met het bekende evenement. Maar daarnaast leverde het ophalen van gebruikte kleding de afgelopen twee jaar maar liefst 11.250 euro op. Mede mogelijk gemaakt door de verzamelcontainer die Heerkens van Bavel Bouw op de werf ter beschikking stelde. Jacky: “Dit geld gaat rechtstreeks naar kankeronderzoek. Super dat wij hier als team zo een flinke bijdrage aan kunnen leveren.”

Teamwerk
Dat het opgehaalde bedrag zo hoog was, was voor Jacky Leijten een grote verrassing. Samen met Bart Heerkens kreeg hij eerder deze week een cheque uitgereikt door penningmeester Jack van Oevelen en sponsorwerver Jan van Ingen. Daarop prijkte naast het bedrag van 11.250 euro ook de 45.000 kg aan kleding die daarvoor nodig was. De drietons container van Heerkens van Bavel is dus zo’n vijftien keer helemaal vol geweest! Jacky: “Laat duidelijk zijn dat ik dat allemaal niet in mijn eentje voor elkaar heb gekregen. Met ons hele Alpe ‘D Huzes team is het op verschillende plaatsen opgehaald. Van particulieren tot verzorgingstehuizen, we hadden overal onze adresjes.”

Prachtig initiatief
Dat de container van Heerkens van Bavel ingezet kon worden, loste het logistieke probleem van het team op. Want voorheen kwam dat allemaal terecht in garages van vrijwilligers. Nu was er een flinke opslag die bovendien makkelijk toegankelijk was. “Toen Jacky mij de vraag stelde of we dit voor hen konden regelen, heb ik er dan ook zeker één seconde over na hoeven denken”, lacht Bart Heerkens. Om dan serieuzer te vervolgen: “We zijn slechts een radartje in het proces, maar het is toch prachtig als je een dergelijk initiatief kunt helpen. Je zet er echt iets groters mee in beweging.”Jacky geeft na deze actie het stokje als kartrekker binnen het Tilburgse Alpe ‘D Huzes team door.

Wil jij meer weten over Alpe ‘D Huzes, kijk dan op www.opgevenisgeenoptie.nl