11 september 2023

Bouwteamovereenkomst voor Laan op Zuid

1 Ondertekening Bouwteamovereenkomst 11 09 23 [Desktop Resolutie]

Met de ondertekening van de bouwteamovereenkomst tussen Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam (met Stichting BOOR) en aannemer Heerkens van Bavel, komt de verhuizing van Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI) en Creating010, van de Wijnhaven naar de nieuwbouwlocatie op de Kop van Zuid, een stap dichterbij.

Namens Hogeschool Rotterdam ondertekende bestuurdersvoorzitter Sarah Wilton-Wels maandag 11 september de overeenkomst. Zij nam bij gelegenheid de honeurs waar voor haar collega – en portefeuillehouder – Wijnand van den Brink. Namens de Gemeente Rotterdam werd door Wout Goudswaard, afdelingshoofd Stadontwikkeling Vastgoed ondertekend. Directeur Peter Kamermans zette tot slot zijn handtekening namens Heerkens van Bavel Bouw. 

Hero Gevel Onderwijslocatie Laan Op Zuid Cepezed [Desktop Resolutie]

Unieke samenwerking

“Met deze nieuwbouw realiseren we meerdere doelstellingen. Allereerst de verbinding met Zuid. Voor dit deel van de stad is het fantastisch om een zo unieke samenwerking tussen VO en HBO ook fysiek tot uiting te laten komen. Het pand is daarmee zeker ook iconisch vanwege de gebruikers. Daarnaast draagt dit bij aan het verduurzamen van onze huisvestingsportefeuille. Voor iedereen winst dus”, aldus Sarah Wilton-Wels.

De nieuwe onderwijslocatie komt aan de Laan op Zuid, ter plaatse van het Hillekopplein. Het gebouw van ongeveer 22.500 m2 wordt de nieuwe thuishaven voor zowel ons Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie als ons kenniscentrum Creating010. We gaan het gebouw delen met de school voor voortgezet onderwijs (havo en vwo) van SNZ, onderdeel van Stichting BOOR. Op deze locatie is straks plaats voor ongeveer 3200 studenten van Hogeschool Rotterdam en 800 leerlingen uit het Voorgezet Onderwijs. 

Zijgevel Aanzicht 2 Onderwijslocatie Laan Op Zuid Cepezed [Desktop Resolutie]

Uitwerken ontwerp

Via een Europese aanbesteding is aannemer Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg geselecteerd. Onder aanvoering van architectenbureau cepezed uit Delft gaan wij nu samen met het ontwikkelteam het gemaakte ontwerp verder uitwerken. Het is de bedoeling om in het tweede kwartaal van 2024 te starten met de bouw. Volgens planning is medio april 2026 de bouwkundige oplevering, waarna in de maanden daarna alles verder gereed wordt gemaakt om het gebouw bij de start van schooljaar 2026 in gebruik te kunnen nemen.

De Hogeschool Rotterdam is een bekende opdrachtgever voor ons. Onlangs hebben wij ook de nieuwbouw aan de Kralingse Zoom gebouwd. 

Meer over de opgeleverde nieuwbouw aan de Kralingse Zoom

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB