21 februari 2024

588 nieuwe bomen, één voor ieder kozijn in Akkerlanen Waalwijk

In Akkerlanen worden vanaf deze week de houten kozijnen in de woningen van deze bouwfase geplaatst. Deze kozijnen van Helwig Timmerfabriek hebben het STIP-keurmerk, de garantie voor verantwoorde houtproductie. Projectleider Perry Hendriks: “In deze bouwfase van Akkerlanen komen 588 kozijnen. Dat betekent dat wij in samenwerking met Staatsbosbeheer ook 588 nieuwe bomen laten aanplanten. Zo leveren wij als Heerkens van Bavel onze bijdrage aan verantwoord bosbeheer.” 

STIP Dec 2023 2A

Samenwerking Staatsbosbeheer

Hout is een ontzettend duurzaam bouwmateriaal, als er zorgvuldig gebruik van wordt gemaakt. Het gaat tachtig jaar of langer mee, en in die tijd kan het ook zeker weer terug groeien. Een goed voorbeeld van een bos waar de bomen namens het STIP keurmerk worden geplant, is het Leenderbos in het Brabantse Leende.

Boswachter Erik Schram: “Het Leenderbos is van oudsher een typisch productiebos, zoals ze ook elders in Nederland werden aangelegd. Weliswaar ‘levert’ het bos jaarlijks 6000 kuub hout, maar recreatie en natuurwaarden zijn nu minstens zo belangrijk. De bossen worden steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijk voor verschillende diersoorten.” 

Akkerlanen Kozijn Na 2

Duurzame kozijnen

De 48 woningen in deze fase van Akkerlanen krijgen de komende periode hun duurzame kozijnen. En ook voor de volgende fase zijn de afspraken voor de duurzame kozijnen volgens STIP-keurmerk al gemaakt. 

Wonen in Akkerlanen
Zie jij jezelf ook wonen in deze mooie wijk? Neem een kijkje op projectwebsite voor de actuele mogelijkheden of informeer bij Van de Zande makelaardij in Waalwijk via 0416 - 633 30 59. 

Naar de projectwebsite

MEER WOONPROJECTEN

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB