17 november 2023

Fietsenstalling Heuvelstraat Tilburg geopend

IMG 3894

Bijzondere gevel

In opdracht van de Gemeente Tilburg bouwden wij deze fietsenstalling in het Tilburgse Dwaalgebied. Het ontwerp is van Van Oers Weijers Architecten BNA en heeft een hele bijzondere gevel gekregen. Deze bestaat uit gevelpanelen met Art Punch, op basis van een foto uit het Regionaal Archief Tilburg. Genomen op de plek van de fietsenstalling, maar dan ruim 100 jaar geleden.

De realisatie van dit project in het Tilburgse centrum was in goede handen van onze afdeling Verbouw & renovatie.

Meer over Verbouw & Renovatie
IMG 3808

Oud winkelpand

De nieuwe stalling zit in een oud winkelpand, tegenover de Pauluskerk. Vroeger zat hier de Bruna, maar de afgelopen maanden werd het gebouw omgetoverd tot fietsenstalling. Er is niet alleen plaats voor ‘normale’ fietsen, maar ook voor brede fietsen, e-bikes en bakfietsen. 

Aan de kant van de Heuvelstraat zit een automatische schuifdeur, waar je met de fiets doorheen kunt. Aan de andere zijde van de fietsenstalling kun je alleen te voet naar binnen. De locatie kan niet alleen gebruikt worden om je fiets weg te zetten. Er is een openbaar toilet, dat ook geschikt is voor mensen met een beperking. Op dit moment zitten er al openbare toiletten in parkeergarages, maar dit is de eerste in een fietsenstalling.

Het ontwerp en de realisatie van een fietsenstalling klinken wellicht gemakkelijk, maar dat was het niet. ‘Het is van alles een beetje’. Zeker in een bestaand pand, in het centrum, integraal toegankelijk met toilet, met een te overbruggen hoogteverschil en op zo’n prominente plek.
Jeroen Weijers Eigenaar Van Oers Weijers architecten

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB