15 maart 2024

Oplevering woonzorglocatie Laarstede Tilburg

Woonzorgcomplex Laarstede Tilburg opgeleverd

Laarstede, de vierde woonzorglocatie van Het Laar in Tilburg, is opgeleverd. De deuren openden zich op vrijdagmiddag 15 maart 2024 voor een kleine groep genodigden. Relaties en betrokkenen bij de bouw kregen een rondleiding door de sfeervolle ontmoetingsruimtes, de ruime gangen en de frisse appartementen. Met een gezamenlijke toost werd deze nieuwe mijlpaal gevierd; de oplevering van de gloednieuwe en stijlvolle woonzorglocatie. 

Laarstede is ontworpen door BiermanHenket en gerealiseerd door Heerkens van Bavel Bouw. Met Laarzicht, Laarakker, Laarhoven en Laarstede beantwoordt Het Laar aan de hedendaagse vraag naar nieuwe woonvormen voor senioren met en zonder hulpvraag in Tilburg. 

20240315 Woonzorggebouw Laarsteden

Mooie aanvulling

Lonneke de Haan; “We zijn trots op Laarstede; de nieuwe aanvulling op ons woon- en zorgaanbod. Bij Het Laar zijn we er voor een aangename dag voor alle mensen. Van vitale ouderen tot bewoners met een intensieve zorgvraag en alles daartussenin. In deze woonzorglocatie ondersteunen we zelfstandig wonen én bieden er de zo gewaardeerde nabijheid. Laarstede biedt alle gemakken en comfort voor mensen met een lichte vorm van dementie.” 

De nieuwe bewoners van Laarstede hebben eerder deze week al sfeer kunnen proeven en hun nieuwe appartement kunnen bekijken. Vanaf 18 maart kunnen zij ook daadwerkelijk hun intrek nemen in hun nieuwe appartement. 

Het Laar Magazine 060

Stijlvol woonzorggebouw

Laarstede is een stijlvol woonzorggebouw met 67 appartementen voor ouderen bij wie de zorgvraag in complexiteit toeneemt door cognitieve beperkingen zoals dementie. De volwaardige zelfstandige woonappartementen in Laarstede zijn uitermate geschikt voor bewoners om in alle privacy beschermd te wonen. Met Laarstede wordt aangesloten bij de transitieopgave in de maatschappij: bewoners hebben zo lang mogelijk eigen regie, en worden in eerste instantie ondersteund door hun naasten. Medewerkers en vrijwilligers van Het Laar zijn aanvullend en maken werk van het beleven van een aangename dag.

Details zijn belangrijk
De keuzes voor de inrichting zijn met zorg gemaakt. Joris Truijen, sectormanager wonen: “Laarstede moet passen bij de mensen die er gaan wonen. Alle keuzes, van gordijnen tot meubilair, zijn gemaakt in overleg met een bewonersgroep. We spraken met een binnenhuisarchitect, ergotherapeut en dementieconsulent. Welke stoel zit het best, welk behang geeft bewoners de juiste prikkels?”

In de tuin komt een mooie tuinkas voor de bewoners, aangeboden door Heerkens van Bavel Bouw, Bierings, Verstappen van Amelsvoort en Van Hees elektrotechniek. 

MEER PROJECTEN VOOR ZORG EN WONEN

De Berghege Heerkens Bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Bouwbedrijf Berghege uit Oss is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
Bussen Hvb En BB