Oplevering herontwikkeling V&D-locatie Eindhoven

22 december 2021 - De voormalige V&D-locatie in Eindhoven heeft de naam 'Department' gekregen en is volgens planning opgeleverd. Het iconische voormalige V&D pand in het hart van de stad is herontwikkeld tot een broedplaats van innovatie waarbij retail, kantoren en horeca van in totaal zo’n 11.115 m2 bvo samenkomen. 

Broedplaats van innovatie

Na de oplevering kunnen de huurders aan de slag met de inrichting van hun winkels, horeca of kantoorruimte. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn dat winkels als Costes en Foot Locker. En op de vierde en vijfde verdieping gaat Happy Horizon hun nieuwe hoofdkantoor inrichten met uitzicht over de stad. Naar verwachting zullen zij in de loop van 2022 hun deuren kunnen openen.

3D modelling

Heerkens van Bavel Bouw heeft op 28 mei 2020 de turnkey realisatie overeenkomst getekend, wat betekent dat wij de ontwerpstukken verder hebben uitgewerkt tot volledig uitvoeringsgereed ontwerp, in overleg met de opdrachtgever. Ook hebben wij de detailengineering voor onze rekening genomen (bouwkundig, constructief, installaties). Het gebouw is volledig in 3D ingemeten, volgens een zogenoemde pointcloudscan om vanuit dit 3D model alle disciplines op elkaar af te stemmen. 

Dankzij de goede samenwerking met MN, Abcnova, Hoppenbrouwers Techniek B.V. en John van Geffen is het een prachtige eyecather geworden. Samen hebben we een bijzonder pand  weten te realiseren voor de stad Eindhoven, waar gebruikers, Eindhovenaren en overige bezoekers nog heel lang van kunnen gaan genieten.

>> Lees hier meer over de duurzame herontwikkeling in Eindhoven