Heerkens van Bavel steunt JINC

5 december 2022 - Heerkens van Bavel is partner van JINC Tilburg. Samen gaan we kinderen van 8 tot 16 jaar helpen aan een goede start op de arbeidsmarkt. Dat doen we met een financiële bijdrage maar ook door tijd en aandacht te besteden aan deze leerlingen. Via het JINC-programma maken zij kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

Investeren in de toekomst
“Heerkens van Bavel Bouw is een familiebedrijf met inmiddels meer dan 120 jaar geschiedenis in Tilburg. Je wordt echt geen 120 jaar als je niet vooruit kijkt en blijvend investeert in de toekomst. En die ligt onmiskenbaar bij jongeren. Het past bovendien bij de waarden van ons familiebedrijf om aandacht te besteden aan de omgeving waarin je onderneemt. Met onze steun aan JINC dragen we dan ook met plezier bij aan betere kansen voor een -helaas groeiende- groep jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt. We laten hen kennismaken met de wereld van de bouw, die bol staat van de innovatie. Onze eigen mensen dragen actief bij met het geven van sollicitatietrainingen en rondleidingen. Door de jongeren via JINC een belangrijk steuntje in de rug te bieden op weg naar werk, verbreden wij als organisatie dus ook ónze horizon.” aldus directeur Peter Kamermans.

Sollicitatietraining en bliksemstage

Inmiddels is de eerste sollicitatietraining gegeven op het Reeshof College in Tilburg. En wát een leuke ervaring was dat! Net als de leerlingen vonden ook wij het reuze spannend. De leerlingen hebben ons positief verrast tijdens rollenspellen waarin zij bij ons solliciteerden. Anita en Jelco: "We hebben ze allerlei tips gegeven, waarmee ze goed voorbereid een sollicitatiegesprek kunnen voeren. Hopelijk hebben wij de jongeren een belangrijk steuntje in de rug kunnen bieden op weg naar werk."

We kijken al uit naar een volgende sollicitatietraining op school of bliksemstage op onze bouw!