Heerkens van Bavel helpt Ronald McDonaldhuis in Tilburg

19 december 2022  - “Het Ronald McDonaldhuis heeft je hulp nodig”, zo klonk de oproep van manager Willeke van Seeters. Heerkens van Bavel geeft daar gehoor aan en wordt voor minimaal 3 jaar de sponsor van een kamer in het huis. Daarmee kan Van Seeters aan ouders een rustig onderkomen bieden, vlakbij hun ernstig zieke kind.  

Het vervangende thuis bevindt zich achter het ETZ ziekenhuis. Het vangt families op van patiënten van het ziekenhuis en van revalidatiecentrum Libra, waar kinderen en jongeren met ernstig hersenletsel revalideren. Het is één van de elf Ronald McDonaldhuizen in Nederland en heeft zes kamers in het eigen huis en een woonkamer in het ziekenhuis ter beschikking. “De ouders die wij hier opvangen hebben vaak kinderen die behandeld worden na een ernstig ongeluk, een hersenbloeding of herseninfarct. Ze zijn in een nachtmerrie beland die maanden kan duren. Wij bieden ze een plek dichtbij hun kind waar ze op adem kunnen komen en waar het gezinsleven zoveel mogelijk door kan gaan”, legt Willeke uit. 

Wat als het jouw kind was?
Het Ronald McDonaldhuis kan alleen bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers, sponsors en donateurs. Door onze steun voor langere tijd aan het huis te verbinden, helpt Heerkens van Bavel mee om het voortbestaan te waarborgen. Peter Kamermans: “De boodschap: “Wat als het jouw kind was?”, kwam bij ons luid en duidelijk binnen. Het is mooi dat wij als Heerkens op deze manier een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan zo’n cruciale plek in Tilburg.”