Bouw appartementen Wolstad gestart

6 mei 2022 - De Tilburgse wethouder Bas van der Pol heeft het startsein voor de bouw van appartementencomplex Wolstad gegeven. Hij deed dit door samen met Toin Meeuwsen, directeur Wonen namens Heerkens van Bavel en Chantal Gulickx, directeur van Triborgh Gebiedsontwikkeling een tijdscapsule in te graven met daarin persoonlijke brieven en foto’s van de bewoners, het ontwerp van Wolstad en het verslag van de Omgevingscommissie, het nieuws uit de regio, een financieel dagblad en een boekwerkje over de bouwer Heerkens van Bavel Bouw. 

De toekomstige bewoners en alle partijen die meewerken aan de ontwikkeling en realisatie van het project waren bij deze mijlpaal aanwezig. Na afloop was er een borrel met een hapje erbij aan de overkant van de haven op de Albatros. Daar was volop gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken. 

Wonen aan de levendige Piushaven
Op de hoek van de Havendijk en de Wethouder Baggermanlaan bouwt Heerkens van Bavel / Alphons Coolen de komende periode in opdracht van Triborgh Gebiedsontwikkeling het appartementencomplex Wolstad. Hier woon je op een bijzondere plek in Tilburg, grenzend aan de levendige Piushaven en op loopafstand van de stadse gezelligheid en voorzieningen. 

Diverse woningtypen 
DAT architecten uit Tilburg heeft voor Wolstad diverse woningtypen ontworpen. In totaal worden twintig appartementen en een commerciële ruimte gerealiseerd en in het naastgelegen pand komen twee riante loft-appartementen. De appartementen op de begane grond liggen rondom een patiotuin. En helemaal aan de bovenzijde verrijzen  drie “huizen” aan een groot dakterras; een daktuin op hoogte. Alles is inmiddels verkocht.