Een nieuw HUIS voor de gemeente Roosendaal

De overeenkomst voor de bouw van het nieuwe HUIS van Roosendaal is officieel getekend. Daarmee ligt vast wat eerder bekend werd gemaakt door wethouder Cees Lok met de onthulling van een bouwbord: met Van Dijnsen installatietechniek en SPIE Nederland mogen we deze mooie verbouwing realiseren.

Cees Lok, Wethouder Economie sprak ons op 4 november toe met de woorden: ”Bij deze feliciteer ik de drie winnende aannemers van harte met deze opdracht. Ze hebben alle drie perfect voldaan aan onze wensen en eisen om het nieuwe HUIS van Roosendaal te realiseren. Daarbij waren duurzaamheid en kwaliteit twee hele belangrijke voorwaarden. We willen weer lang vooruit kunnen met ons stadskantoor nieuwe stijl. Het wordt een prachtige ruimte in een prachtige omgeving waar heel veel Roosendalers plezier van gaan hebben. Want niet alleen medewerkers van de Gemeente, maar ook de gemeenteraad en inwoners van Roosendaal kunnen hier van gezamenlijke ruimtes en werkplekken gebruik maken.”  

Strakke planning
Behalve duurzaamheid en kwaliteit was ook een strakke planning een belangrijke factor bij de aanbesteding. De planning was én is nog altijd om het gebouw eind 2021 af te hebben. Samen met de andere twee aannemers hebben wij ons uiteraard ook aan deze eis gecommitteerd. Nu de circulaire sloop voortvarend is afgerond, kan de nieuwbouw beginnen, deels met hergebruik van oude materialen.  


Soepele samenwerking
De komende tijd gaan wij met Spie en Van Dijnsen onze werkzaamheden op elkaar afstemmen en er zo met z’n drieën voor zorgen dat de bouw soepel verloopt. “Dat vergt natuurlijk de nodige samenwerking en het nodige overleg, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze drie gerenommeerde partijen daar met elkaar uit gaan komen,” aldus wethouder Lok. “Het zijn ervaren ondernemers die, net als wij, enorm enthousiast zijn over dit project. Dat merk je aan alles. Er is ons alle vier –de drie aannemers én de gemeente–  alles aan gelegen om dit tot een succesvol project te maken.”

Lees hier meer informatie over het project