Berghege Heerkens bouwgroep

Berghege Heerkens bouwgroep borgt onafhankelijkheid en zelfstandigheid van bouwbedrijven Berghege in Oss en Heerkens van Bavel en Alphons Coolen in Tilburg.

De families Berghege en Heerkens vinden het lange termijn perspectief van hun bouwbedrijven essentieel. Daarom wordt het eigendom van Berghege, Heerkens van Bavel/Alphons Coolen ondergebracht in de nieuwe op te richten holding: Berghege Heerkens bouwgroep, waarvan de beide families gezamenlijk eigenaar zijn. De bedrijven blijven net als nu zelfstandig opereren, Berghege vanuit Oss en Heerkens van Bavel en Alphons Coolen vanuit Tilburg. De beide afzonderlijke ondernemingsraden hebben hierover positief geadviseerd, de ACM moet haar goedkeuring nog verlenen.

Top Nederlandse bouwbedrijven

De Berghege Heerkens bouwgroep hoort met een omzet van 160 miljoen euro en 320 medewerkers, tot de top van de Nederlandse bouwbedrijven. De bedrijven blijven zich richten op de utiliteitsbouw en met name op de sectoren onderwijs, zorg, bedrijfshuisvesting, industrie en retail. Daarnaast zijn en blijven wij actief in woningbouw en service & onderhoud. De bedrijven werken in heel Nederland met het accent op Zuid- en Midden-Nederland.

Jarenlange, bewezen samenwerking

Jan Berghege over deze stap: “Wij zetten deze belangrijke stap om voor de lange termijn onze onafhankelijkheid en bedrijfscultuur te waarborgen, maar ook om onze samenwerking te onderstrepen en verder te verdiepen. De vorming van de Berghege Heerkens bouwgroep komt voor ons niet uit de lucht vallen. Deze stap voelt voor ons logisch op basis van onze bewezen en jarenlange samenwerking. Als het om grote en complexe projecten gaat, werken wij als Berghege en Heerkens van Bavel samen onder de gezamenlijke labels ‘Carebuilders’, voor de zorgsector en ‘Build2learn’, voor de onderwijssector. Bekende voorbeelden van gezamenlijke projecten zijn de faculteit Rechtsgeleerdheid (Grotiusgebouw) en de faculteit Sociale wetenschappen (Maria Montessorigebouw) van de Radboud Universiteit in Nijmegen, het Academisch Ziekenhuis Maastricht en het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht.”

Kracht van familiebedrijven

Cees Heerkens: “Als bouwbedrijven Berghege en Heerkens van Bavel, waar ook Alphons Coolen deel van uitmaakt, zijn wij ijzersterke en financieel gezonde familiebedrijven. Samen schrijven wij al meer dan 200 jaar bouwgeschiedenis. Wij geloven beiden in de kracht van onze familiebedrijven met een eigen cultuur en met veel respect voor de vakmensen die vaak al lang bij ons werken. In ons doen en laten, zijn wij gericht op lange termijn relaties met opdrachtgevers, medewerkers, onderaannemers en leveranciers. Veel van onze medewerkers hebben elkaar én de kracht van onze samenwerking door en door leren kennen. En het is gebleken dat onze familiebedrijfsculturen naadloos op elkaar aansluiten. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen daarvan de pijlers. Kortom, wij blijven bouwgeschiedenis schrijven, onder de vertrouwde namen Berghege, Heerkens van Bavel en Alphons Coolen en op de manier zoals onze opdrachtgevers dat van ons gewend zijn. Tom Bongers en Gilbert Ceelen treden toe tot de directie van Berghege. De huidige directeuren Peter Kamermans en Toin Meeuwsen blijven directeur van respectievelijk Heerkens van Bavel en Alphons Coolen”.