Akkerlanen komt eraan!

10 juni 20220 - Aan de oostrand van Waalwijk verrijst ‘Akkerlanen’. Een natuurlijk ogende woonwijk die opvalt door het vele groen en water. In Akkerlanen wordt gebouwd op de grens van stad en landschap. Stedenbouwkundig ontwerper Paul Kersten van bureau Wurck in Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp. Heerkens van Bavel Bouw gaat de ruim 200 woningen bouwen. 

Bouwrijp maken
Van den Elshout en de Bont voert voor dit volledige plan de bouwrijp en woonrijp werkzaamheden uit. De werkzaamheden zijn begin 2022 gestart en duren tot medio eind 2024. Op dit moment worden er woonrijp werkzaamheden uitgevoerd in het Zuidelijk deel van het plangebied. De infrastructuur zoals riolering, kabels en leidingen, toekomstige wegprofielen en waterwegen worden nu aangebracht. De eerste woningbouw volgt naar verwachting in het najaar van 2022.

Nieuwsgierig naar hoe bouwrijp maken in z’n werk gaat? Kom tijdens de Dag van de Bouw op 18 juni tussen 9.00 en 12.00 uur langs op de bouwlocatie en de mensen van Van den Elshout en de Bont leggen het graag uit.

Meer weten over het project en de woningen? Bezoek de projectwebsite www.akkerlanen-waalwijk.nl