Distributiecentrum voor Smartwares Group in Tilburg opgeleverd

2 juli 2022 - Op vrijdag 1 juli is het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg opgeleverd. Deze ‘built to suit’ ontwikkeling op het voormalige Charlotteoord-terrein bestaat uit ruim 45.000 m² logistieke kantoor- en bedrijfsruimte voor de Smartwares Group. Wij hebben dit prachtige ontwerp van Dedato ontwerpers en architecten gerealiseerd in opdracht van HVBM vastgoed.

BREEAM Excellent
Deze nieuwbouw voor Smartwares Group voldoet aan de criteria voor BREEAM Excellent. Wij bouwden het in een digitaal proces met BIM (Bouw Informatie Model). Een model waarin de informatie van alle partijen is opgeslagen; van ontwerp- tot beheerfase. Dit is bouwen gericht op een duurzame toekomst, waarbij technologie en vooruitgang niet uit het oog worden verloren.

Europees marktleider 
Smartwares Group (voorheen Tristar Europe) is in 1977 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een van de marktleiders in Europa in huishoudelijke apparatuur, verlichting, beveiliging en home domotica (ofwel huisautomatisering). De naam refereert aan het feit dat alle producten als slimme keus voor de consument worden aangeboden. Bekende merken zijn onder andere Princess, Tristar, Smartwares, Byron en Campart. Ook levert Smartwares Group tal van private label merken aan Europa’s grootste e- en retailers. Het nieuwe EDC stelt Smartwares in staat om een nog efficiëntere logistieke oplossing te implementeren waarmee zij kunnen anticiperen op de continu veranderende supply chain en groei ambitie.

>> lees meer over dit project