Bouwhub Midden Brabant van start

9 februari 2023 - Tijdens de Week van de Circulaire Economie hebben zes bouw- en sloopbedrijven met ondersteuning van Koninklijke Bouwend Nederland - Afdeling Brabant Mid-West en Midpoint Brabant de Coöperatie Bouwhub Midden-Brabant gelanceerd. Het doel van dit initiatief is om de hele bouwketen in MiddenBrabant op termijn 100% circulair te maken. Bas van der Pol, wethouder Stedelijke ontwikkeling en economie van Gemeente Tilburg, gaf het startsein bij een bijeenkomst in Sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg.

Heerkens van Bavel Bouw is één van de initiatiefnemers en vanaf de eerste verkenningsfase nauw betrokken. De kopgroep van de Bouwhub Midden Brabant bestaat verder uit Van der Weegen, Aannemingsbedrijf van der Zanden Moergestel BV, De Hilver Bouwmaterialen, J.A. van Gisbergen B.V. en TTO Sloop & Infra. De komende tijd gaan meerdere bouw-, sloop en logistieke bedrijven, gemeenten, woningcorporaties en onderwijsinstellingen zich hierbij aansluiten.

Ambities Gemeente Tilburg
Wethouder Bas van der Pol over de ambities van de gemeente Tilburg rondom circulaire bouw en de rol van de bouwhub hierin: “Tilburg wil in 2043 100% en in 2030 50% circulair zijn. We staan de komende jaren voor een grote bouwopgave, met alleen al in onze gemeente 25.000 nieuwe woningen. We moeten  nu al circulair gaan bouwen, anders hebben we straks een probleem. Dit kan alleen als we het met een groot aantal partijen samen oppakken. Ook zijn circulaire wetgeving en certificering nodig, anders komen we er niet”, aldus de wethouder. “We kijken als gemeente ook kritisch naar ons eigen circulaire opdrachtgeverschap. We willen betrouwbaar en duidelijk zijn naar de bouwsector. De bouwhub helpt om scherp te blijven op wat nodig is.”

>> Lees hier meer over de circulaire bouwhub.