Nieuw vers-distributiecentrum voor PLUS in Deventer

18 november 2022 - In opdracht van HBC – een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep – bouwt Heerkens van Bavel een duurzaam vers-distributiecentrum voor de supermarktketen PLUS. Op vrijdag 18 november zijn wij officieel van start gegaan. Wethouder Thomas Walder van de gemeente Deventer, Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS, en Adriaan Molenschot, algemeen directeur HVBM Vastgoed, spraken de aanwezige relaties toe en brachten een toost uit op dit mooie nieuwe project. 

Op A1 Bedrijvenpark West in Deventer bouwen wij op 13 hectare grond een toekomstbestendig distributiecentrum ter grootte van 77.000 m² voor PLUS en Coop. Zij vormen door de recente fusie de derde grootste servicesupermarkt van Nederland. Coop heeft al een vers-distributiecentrum in Deventer, in de Solingenstraat, dat verhuist naar de nieuwe locatie zodra de nieuwbouw klaar is. De belangrijke werkgeversrol die Coop in Deventer vervult, blijft onder de vlag van PLUS dus intact en wordt uitgebreid vanwege de groeiambities.

Toekomstinclusief pand

Het nieuwe vers-distributiecentrum wordt een toekomstinclusief pand dat aan de hoogste en meest recente duurzaamheidseisen en -wensen voldoet. PLUS werkt continu aan duurzame oplossingen. De supermarktorganisatie streeft dan ook naar het opleveren van een pand dat aan de BREEAM Excellent criteria voldoet. Zo wordt energie straks opgewekt met een eigen zonnestroominstallatie waarbij het streven is het complete dak vol te leggen met duizenden zonnepanelen. Voor medewerkers creëert PLUS een prettige en sfeervolle werkomgeving, met veel licht en een fijn klimaat. 

Het nieuwe distributiecentrum wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

>> Lees meer over dit project voor PLUS