WONEN
TOREN H TILBURG

Aan het Wilhelminakanaal langs de Meierijbaan staat woontoren H. Dit is het sluitstuk van project Aan de Waterkant met in totaal ongeveer 300 woningen en appartementen. 

Toren H heeft negentien verdiepingen en bestaat uit 78 appartementen met een grote verscheidenheid. Het ontwerp is van Diederendirrix Architecten, die ook de woningen van Aan de Waterkant ontwierpen. De input van de bewoners van Toren D -een eerder gerealiseerd appartementengebouw- vormde de leidraad voor de ontwikkeling.


WONEN MET EEN PRACHTIG UITZICHT OVER TILBURG

De ontwikkelaar van Toren H is Triborgh. Angelique Remijn van Triborgh gebiedsontwikkeling vertelt:  “De woontoren is zo’n zestig meter hoog en staat op een markante hoek. Daarmee is het een echte eyecatcher aan de rand van Tilburg. De toren is een metselwerkgebouw met twee gezichten. Een van de kenmerken van het gebouw is de natuurlijke wisseling tussen gevels, met horizontale en verticale lijnen. Ze benadrukken de plaats en richting ten opzichte van het water en de stad.”
De afgelopen jaren heeft de waterkant van het Wilhelminakanaal een geheel nieuw gezicht gekregen. De diversiteit aan gezinswoningen en appartementen van Aan de Waterkant vormt een nieuw en eigenzinnig lint aan het water.

Het havenpark, dat vanaf het begin van de Piushaven helemaal doorloopt tot aan de Meierijbrug over het Wilhelminakanaal, is een prachtige wandelroute van de haven richting natuurgebied Moerenburg. Op de overgang tussen stad en natuurgebied komt Toren H te staan.


ENERGIELABEL A++

Het gebouw wordt verwarmd door middel van een collectieve EQw-installatie die bestaat uit lucht-water warmtepompen in combinatie met zogenaamde dry-coolers op het dak. Verder wordt er gebruik gemaakt van 400 m² aan zonnepanelen op het dak. Deze componenten maken mede mogelijk dat energielabel A++ verstrekt kon worden voor dit gebouw.

> Lees hier alles over Toren H 


Meer weten over dit project?

JEROEN VAN EIJK

Projectleider

"In Toren H kun je wonen op de meest verrassende plek van de Piushaven, met prachtig uitzicht over Tilburg en omgeving."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
wonen