WONEN 
WOLSTAD TILBURG

Plan Wolstad is een ontwikkeling van Triborgh die bestaat uit 20 ruime appartementen in een spraakmakend gebouw. Het ontwerp voor de landmark aan de kade van de Piushaven is van DAT architecten.

Landmark

“Het complex doet in de verte denken aan een silo en vormt straks een duo met de brug van Körmeling. Het ontwerp refereert aan het industriële karakter van de haven", zegt Walter van der Hamsvoord die namens DAT Architecten tekent voor het ontwerp.

Het gebouw staat op een sokkel van metselwerk op de begane grond en deels op de 1ste verdieping. De rest van het gebouw krijgt industriële duurzame beplating. Speciaal worden vooral de drie woningen met zadeldaken in de top. Die krijgen elk twee verdiepingen, met een vide en eigen lift.

De maat van de appartementen varieert van zo'n 100 tot 130 vierkante meter. 


WOONKWALITEIT EN DUURZAAMHEID

Trekker van het project is Triborgh Gebiedsontwikkeling, de ontwikkelaar die vijf Tilburgse bouwbedrijven en twee woningcorporaties verenigt. Triborgh heeft in de Piushaven diverse projecten succesvol ontwikkeld: De Werf, Aan de Waterkant en op dit moment het prestigieuze project Fabriekskwartier aan de overkant van het project Wolstad. 

Bij Triborgh staat woonkwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij zijn er dan ook trots op dat we dit mooie project voor hen mogen realiseren.

>> Lees alles over Wolstad aan de Piushaven 


We gaan als een speer

Walter van der Hamsvoord, architectDe prominente plek van Wolstad, aan het water van de Piushaven in Tilburg, vraagt om een specifiek gebouw. Zoals "Den Ophef"(de nabijgelegen brug) als infrastructuur een eigentijdse vertaling is van de (industriële) geschiedenis van het gebied, zo is Wolstad dat als woongebouw. De vormgeving van Wolstad vindt zijn basis in functionele aanleidingen, zoals plattegronden met fijne afmetingen en goede zichtlijnen naar het water. De woningen en appartementen die op die manier zijn ontstaan hebben we samengevoegd tot een gebouw met een heel karakteristiek silhouet. Analoog aan het ontstaan van de praktische en vaak wonderlijke havengebouwen uit het verleden hebben we Wolstad bedacht als een gebouw dat bijdraagt aan de nieuwe dynamiek in dit deel van de stad.

DE VOORTGANG

Meer weten over dit project?

PERRY HENDRIKS

Projectleider

"De drie woningen met zadeldaken springen eruit. Die krijgen elk twee verdiepingen met een vide en eigen lift.”

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
wonen