Tobias Asserlaan

in Tilburg

TBV wonen is in 2017 gestart met de herontwikkeling van woningen aan de Tobias Asserlaan in Tilburg. Wij bouwden drie duurzame aardgas loze appartementencomplexen met de namen Tobias, Bernard en Vincent; zoals in de naam TBV. Het ontwerp is van DAT De Architectenwerkgroep Tilburg. Met de toekomstige bewoners is nauw samengewerkt aan de nieuwbouw. Vanaf een vroeg stadium waren zij betrokken en zijn hun ideeën zoveel mogelijk meegenomen in het ontwerp.

De metselwerkgevel wordt gekenmerkt door een lichte steen en antraciet kleurige accenten en verdiepingshoge kozijnen waardoor er veel lichtinval is in de appartementen. Alle appartementengebouwen zijn inmiddels opgeleverd. 


NOM-READY

De energie wordt opgewekt door hoogwaardige PV-panelen die op het hele dak gelegd zijn. De appartementen zijn NOM-ready gebouwd waardoor de energiezuinigheid zeer hoog is. De opdrachtgever heeft gekozen voor een energiezuinig ontwerp. NOM-ready is een stap-voor-stap aanpak voor het verduurzamen van de woningen. Hierbij is vooraf al een plan gemaakt waarin is vastgelegd hoe de woningen in de toekomst Nul op de meter (NOM) gemaakt kunnen worden.

De appartementen zijn aangesloten op het stadswarmtenet. De opgewekte stroom wordt toegekend aan de individuele huurappartementen.


Meer weten over dit project?

PERRY HENDRIKS

Projectleider

"Toekomstige huurders realiseren hun woonwensen, zij zijn vanaf het allereerste begin betrokken bij het ontwerp van hun eigen plattegrond en wensen."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten 
wonen