Volgens de hoogste 
duurzaamheid standaard

Ingram Micro
Distributiecentrum

In opdracht van HVBM Vastgoed is Heerkens van Bavel Bouw inmiddels gestart met de realisatie van een distributiecentrum voor Ingram Micro, ontworpen door Dedato ontwerpers en architecten uit Amsterdam.

Het betreft 31.246 m² magazijnruimte, 6.546 m² mezzanine en 3.233 m² kantoorruimte. Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services verzorgt de logistiek voor de grootste webshops van Nederland, waaronder die van de Bijenkorf.

Het pand zal bestaan uit 1 grote hal, een mezzanine, kantoor- en overlegruimtes, een kantine en de bijbehorende sanitaire voorzieningen. Het pand zal uit de begane grond en twee verdiepingen bestaan. Door de huurder zullen nog tussenverdiepingen worden gerealiseerd in de hal. Hierdoor zijn er meer stellingen te plaatsen in de totale hal.

Ook tijdens de bouw worden maatregelen genomen waardoor een bijdrage wordt geleverd aan een duurzamere wereld. Voorbeelden hiervan zijn:

Scheiden van bouwafval

Recyclen van bouwafval

Toepassen FSC hout

LEAN bouwproces

Gecoördineerde Leveringen op de bouwplaats

Minder vrachtbewegingen

Breeam

De Bijenkorf hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen. Het distributiecentrum wordt daarom gebouwd volgens de hoogste duurzaamheid standaard, nl. BREEAM**** (BREEAM Outstanding)

Om te komen tot een lager energieverbruik worden de volgende maatregelen toegepast:

Dak- en gevelisolatie

LED verlichting

Warmte- en koude opslag

Aanwezigheids- en daglichtdetectie

Materialen met een lage emissie

Materialen met een onderbouwde herkomst

Hergebruik diverse materialen

TIJDENS DE BOUW

Meer weten over dit project?

ROB KOUWENBERG

Senior werkvoorbereider

"Een nieuw distributiecentrum volgens de hoogste duurzaamheid standaard".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
bedrijfshuisvesting