Nieuwbouw

DC Charlotte Tilburg

In opdracht van HVBM Vastgoed is Heerkens van Bavel gestart met de realisatie van een distributiecentrum van ruim 45.000 m2 op bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg.

Het gebouw wordt gerealiseerd op het voormalige Charlotteoord terrein. Een naam die vooral bij de ouderen onder ons nog bekend is en afkomstig van het voormalig revalidatiecentrum Charlotte Oord dat hier heeft gestaan, met buitenkliniek en onderwijsfaciliteiten van het toenmalige ziekenhuis Elisabeth Gasthuis.

Smartwares Group

Voor dit nieuw te bouwen distributiecentrum is een langjarige huurovereenkomst gesloten met Smartwares Group. Smartwares Group (voorheen Tristar) is in 1977 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een van de marktleiders in Europa in huishoudelijke apparatuur, verlichting, beveiliging en home domotica (ofwel huisautomatisering). De naam refereert aan het feit dat alle producten als slimme keus voor de consument worden aangeboden. Bekende merken zijn onder andere Princess, Tristar, Smartwares, Byron en Campart.


Built to suit DC

De totale oppervlakte (54.784 m2) van deze built to suit ontwikkeling, naar een ontwerp van Dedato Architecten Amsterdam, is als volgt onderverdeeld:

Bedrijfsruimte: circa 39.076 m²

Mezzanine: circa 4.945 m²

Kantoorruimte: circa 1.763 m²




Duurzaam

Het streven is om hier een duurzaam gebouw te realiseren dat voldoet aan de BREEAM-standaard Excellent****. Ook gaan wij bouwen in een digitaal proces met BIM (Bouw Informatie Model). Een model waarin de informatie van alle partijen kan worden opgeslagen; van ontwerp- tot beheerfase. Zo hebben alle partijen die betrokken zijn bij het bouwproces dezelfde informatie en zijn ze continu op de hoogte van de actuele status. Dit is bouwen gericht op een duurzame toekomst, waarbij technologie en vooruitgang niet uit het oog worden verloren.

De planning is om tweede kwartaal 2022 de werkzaamheden af te ronden en het pand op te leveren aan onze opdrachtgever.


Meer weten over dit project?

JOHN ROOIJAKKERS

Projectleider

"Het streven is om hier een duurzaam gebouw te realiseren dat voldoet aan de BREEAM-standaard Excellent****."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
bedrijfshuisvesting