Collegium Berchmanianum
Radboud universiteit

Van historisch klooster naar bestuursgebouw

De Berghege Heerkens bouwgroep stond voor een uitdagende klus. Het bijna 90 jaar oude klooster Berchmanianum, met een bruto vloeroppervlak van circa 9.000 m2 heeft een herbestemming gekregen. Het is naar een ontwerp van Bureau Fritz uit Bussum inmiddels verbouwd tot bestuursgebouw, waarna het een onderdeel is geworden van de universiteitscampus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Verschillende diensten die momenteel gehuisvest zijn in het bestuursgebouw, zullen in het Collegium Berchmanianum ondergebracht worden. De voormalige kapel wordt in gebruik genomen voor academische plechtigheden.

Volgens verhalen is Berchmanianum van oudsher al min of meer verbonden geweest met de academische wereld. De starter van de afdeling Sterrenkunde (1961) van de faculteit wiskunde en natuurwetenschappen van de toenmalige Katholieke Universiteit Nijmegen, pater Jules J. de Kort, zou in Berchmanianum hebben gewoond en hij is hier ook gestorven. 

Meer weten over dit project?

NIELS DE KIEVIT

Werkvoorbereider

"Een uitdagende transformatie van een oud klooster naar een professioneel bestuursgebouw."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
transformatie