Toekomstbestendig

Universitair Medisch Centrum CSA

Carebuilders, een samenwerkingsverband van Heerkens van Bavel Bouw en Bouwbedrijf Berghege, is in opdracht van UMC bezig met een verbouwing van de Centrale Sterilisatie Afdeling naar ontwerp van MAS architectuur uit Rotterdam.

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is één van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland. De kernactiviteiten van het UMC Utrecht zijn het verrichten van toonaangevend wetenschappelijk onderzoek van ‘bench tot bedside’, het bieden van ‘state of the art’ zorg waar bijzondere kennis en expertise voor nodig is en een uitstekende opleiding bieden aan studenten, (bio)medische onderzoekers, artsen en andere zorgverleners.

De apparatuur op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) is technisch afgeschreven en vertoont veel uitval. Ook sluit de apparatuur niet meer aan bij de nieuwe manier van bedrijfsvoering van deze afdeling. Om te blijven voldoen aan de richtlijnen op het gebied van kwaliteit en veiligheid is een verbouwing noodzakelijk. Een verbouwing die tegelijk een kans biedt om een toekomstbestendige CSA te realiseren en om een doelmatig en efficiënt productieproces te faciliteren.De renovatie van de Centrale Sterilisatie Afdeling van het Universitair Medisch Centrum Utrecht verloopt voorspoedig. Door een succesvolle aanbesteding is de renovatie van de 30 jaar oude afdeling snel begonnen en worden de nieuwe ruimten zichtbaar.

De nieuwe CSA, van 1.200 m², wordt voorzien van de allermodernste technieken. De CSA wordt met zes nieuwe doorgeef instrumentenwasmachines en vijf sterilisatoren met aansluitende afkoelruimtes uitgerust. Na het reinigen en inpakken van de instrumenten-pakketten vindt de gehele afhandeling, opslag en distributie plaats door een geheel geautomatiseerd systeem. Computer gestuurde AGV mobiele robots brengen de pakketten naar een volledig geautomatiseerde Warehouse en halen deze, op afroep op om ze in de doorgeef sterilisatoren te plaatsen voor sterilisatie. Achter de sterilisatoren bevinden zich afkoelruimtes waarna de steriele pakketten het ziekenhuis in getransporteerd worden.


Meer weten over dit project?

GIJS VERHULST

Projectleider

"Toekomstbestendig op gebied van kwaliteit en veiligheid."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
zorg