Universitair Medisch Centrum CSA

Hospitalis, een samenwerking van de Berghege Heerkens bouwgroep, Croonwolter&dros en Kropman Installatietechniek, heeft in opdracht van het Universitair Medisch Centrum Utrecht de vernieuwing van de Centrale Sterilisatie Afdeling gerealiseerd. Dit naar een ontwerp van MAS architectuur uit Rotterdam.

Op 27 januari 2021 werd de Centrale Sterilisatie Afdeling geopend.

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is één van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland. De kernactiviteiten van het UMC Utrecht zijn het verrichten van toonaangevend wetenschappelijk onderzoek van ‘bench tot bedside’, het bieden van ‘state of the art’ zorg waar bijzondere kennis en expertise voor nodig is en een uitstekende opleiding bieden aan studenten, (bio)medische onderzoekers, artsen en andere zorgverleners.

Om te blijven voldoen aan de richtlijnen op het gebied van kwaliteit en veiligheid was een verbouwing noodzakelijk. Een verbouwing die tegelijk een kans bood om een toekomstbestendige CSA te realiseren en een doelmatig en efficiënt productieproces te faciliteren.


De nieuwe CSA van 1.200 m² is voorzien van de modernste technieken en uitgerust met zes nieuwe doorgeef instrumentenwasmachines en vijf sterilisatoren met aansluitende afkoelruimtes. Na het reinigen en inpakken van de instrumenten-pakketten vindt de gehele afhandeling, opslag en distributie plaats door een geheel geautomatiseerd systeem. Computergestuurde AGV mobiele robots brengen de pakketten naar een volledig geautomatiseerd warehouse en halen deze op afroep op om ze in de doorgeef sterilisatoren te plaatsen voor sterilisatie. Achter de sterilisatoren bevinden zich afkoelruimtes waarna de steriele pakketten het ziekenhuis in getransporteerd worden.


Meer weten over dit project?

GIJS VERHULST

Projectleider

"Toekomstbestendig op gebied van kwaliteit en veiligheid."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

MEER WETEN OF KENNISMAKEN

Projecten
zorg