Het nieuwe HUIS van Roosendaal

Samen met de installatiebedrijven Van Dijnsen en SPIE gaat Heerkens van Bavel Bouw ervoor zorgen dat Roosendaal een fantastisch opgeknapt Stadskantoor krijgt. Het bestaande stadskantoor van de gemeente Roosendaal was toe aan een grondige renovatie. Het gebouw met een oppervlakte van ca. 10.000 m2 is 40 jaar oud en was duidelijk gedateerd.

Er werd besloten om het pand niet te slopen, maar grondig te verbouwen. Het staat immers op een prachtige plek aan de rand van het centrum. De gemeente wil het pand transformeren naar een open, licht en toegankelijk stadskantoor. Een nieuw HUIS van Roosendaal, waar iedereen zich prettig voelt en met plezier kan werken. Zij schakelden Hans van Heeswijk architecten in voor een nieuw ontwerp, waarbij behoud van het bestaande gebouw voorop stond. Want “waarom zou je de goede basisfunctionaliteit weggooien?"


De laatste ontwikkelingen

In een interview vanaf de bouwplaats van het HUIS van Roosendaal informeert Didier Pijnenburg, projectmanager Heerkens van Bavel, de gemeenteraad over de laatste ontwikkelingen. Hij vertelt voor welke uitdagingen we staan, zoals een krappe bouwplaats en strakke deadlines. Maar samen met SPIE en Van Dijnsen Installatiewerken gaan we ervoor dat de gemeente Roosendaal in de nieuwe locatie Oud en Nieuw kan vieren. "Bouwen is een teamsport!", benadrukt onze projectmanager. 

Ruimtelijk en uitnodigend

De publiekshal wordt verplaatst naar de straatzijde en door een atrium verbonden met de bovengelegen werkvloer. Zo kom je binnen als bezoeker en ben je meteen zichtbaar voor elkaar! Vanuit de publiekshal heb je uitzicht op een rozentuin en er komt een eet-/leescafé waar niet alleen medewerkers, maar ook inwoners van Roosendaal welkom zijn voor een kopje koffie of om even rustig de krant te kunnen lezen.

Op de plek van de huidige publiekshal wordt een vergadercentrum gerealiseerd met grote en kleine ruimten, bijvoorbeeld voor raadsfracties, trouwerijen of andere bijzondere bijeenkomsten.


Circulair en slim bouwen

De gemeente Roosendaal geeft graag een goed voorbeeld door circulair te bouwen. Tijdens de sloopfase is voorzichtig geselecteerd op wat kan worden verwijderd, verkocht of hergebruikt. Ook moeten de nieuw toe te passen bouwmaterialen en het nieuwe meubilair voldoen aan de ambities van cradle to cradle.

Er is een hoog ambitieniveau ten aanzien van energiegebruik en -zuinigheid:

Energieverbruik maximaal 50 kWh/m2

Klimaatklasse A

Energieneutraal




Eigen gezicht

Het gebouw krijgt een nieuwe gevel, die open en transparant aanvoelt, maar niet teveel glasoppervlak heeft. Zo wordt voorkomen dat het gebouw in de zomer teveel opwarmt en in de winter teveel warmte verliest. Het gebouw krijgt een brise soleil -bestaande uit witgekleurde verticale lamellen- die het HUIS van Roosendaal een heel eigen gezicht geeft.


Meer weten over dit project ?

DIDIER PIJNENBURG

Projectmanager

"Het vernieuwde stadskantoor HUIS van Roosendaal wordt ruimtelijk en uitnodigend."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
Bedrijven en Industrie