Dr.-Knippenberg college


Heerkens van Bavel is geselecteerd om als aannemer voor de nieuwbouw van het Dr.-Knippenbergcollege te Helmond aan de slag te gaan. Naast Heerkens van Bavel zijn Hoppenbrouwers Techniek en Megens Installaties gekozen voor respectievelijk de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

RoosRos Architecten tekende in 2018 voor het ontwerp. Een onderwijsgebouw dat functioneel en eigentijds is, een prikkelende omgeving die de campus verrijkt, een thuis waar de leerlingen en medewerkers trots op kunnen zijn. Rondom de centrale ontmoetingsplek met een hoge vide, komen drie brede armen met klaslokalen, werkpleinen en ateliers, leerlabs, een collegezaal en tal van andere functies. Buiten komen pleinen voor de entree, de fietsen en een groene omgeving als verblijfsruimte.

De oplevering van het pand staat gepland voor medio 2021 en is daarmee de eerste fysieke mijlpaal voor Sport en beleefcampus De Braak. Een nieuwe Sport- en beleefcampus op De Braak waar de héle stad beter van wordt. Waar onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport samenkomen en waar een grote sociale meerwaarde is voor omliggende wijken. Dat is het ambitieuze plan waarmee de gemeenteraad in oktober 2017 bijna unaniem akkoord ging.

We naderen de oplevering

Knippenberg by night

           afval als bouwstof


Voor de gevel van het Dr.Knippenberg college worden gebruikte stoeptegels gebruikt. Dit vergt nogal wat vakwerk van de metselaar, maar het resultaat mag er zijn. Dit noemen wij nu een knap staaltje circulair bouwen. 


atrium dakkap

Betoncasco in aanbouwSteven Bossers, projectleider

Het betoncasco van de school is in aanbouw. De 1e verdiepingsvloer is gestort en daarop is de fasering goed te zien. Fase 1: kolommen en wanden; vlechten, bekisten en stortklaar maken. Fase 2: kolommen ontkisten en ondersteuning plaatsen voor balkbodems en breedplaatvloeren. Fase 3: leggen van breedplaatvloeren en op die vloer het vlechten van wapening en het aanbrengen van de installaties. Op de vloeren eronder wordt de ondersteuning deels verwijderd en wordt de doorstempeling geplaatst. Het vrijgekomen materiaal zetten we weer in voor de ondersteuning van de overige sterpunten op de vloeren erboven. In dit trapsgewijze treintje bouwen we door. Er volgt na de 2e verdieping nog een dakvloer en dan is het casco gereed.


Tijdens de bouw

Meer weten over dit project?

WOUTER DE JONG

Calculator

"Een mooi nieuw schoolgebouw waar leerlingen en leerkrachten trots op zullen zijn".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
educatie