Dr.-Knippenberg college


Samen met Hoppenbrouwers Techniek en Megens Installaties heeft Heerkens van Bavel Bouw het nieuwe Dr. Knippenbergcollege in Helmond gerealiseerd, naar een ontwerp van RoosRos Architecten.

Het is een school met een opmerkelijke vorm. Een gebouw met drie "armen", eigentijds en transparant. In deze drie armen zijn klaslokalen, werkpleinen en ateliers, leerlabs, een collegezaal en tal van andere functies gesitueerd.  Buiten komen pleinen voor de entree, de fietsen en een groene omgeving als verblijfsruimte.

De oplevering van de school is de eerste fysieke mijlpaal voor Sport en beleefcampus De Braak. Een nieuwe Sport- en beleefcampus, waar de héle stad beter van wordt. Waar onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport samenkomen en waar een grote sociale meerwaarde is voor omliggende wijken. Dat is het ambitieuze plan waarmee de gemeenteraad in oktober 2017 bijna unaniem akkoord ging.

We naderen de oplevering

Knippenberg by night

           afval als bouwstof


Voor de gevel van het Dr.Knippenberg college worden gebruikte stoeptegels gebruikt. Dit vergt nogal wat vakwerk van de metselaar, maar het resultaat mag er zijn. Dit noemen wij nu een knap staaltje circulair bouwen. 


atrium dakkap

Betoncasco in aanbouwSteven Bossers, projectleider

Het betoncasco van de school is in aanbouw. De 1e verdiepingsvloer is gestort en daarop is de fasering goed te zien. Fase 1: kolommen en wanden; vlechten, bekisten en stortklaar maken. Fase 2: kolommen ontkisten en ondersteuning plaatsen voor balkbodems en breedplaatvloeren. Fase 3: leggen van breedplaatvloeren en op die vloer het vlechten van wapening en het aanbrengen van de installaties. Op de vloeren eronder wordt de ondersteuning deels verwijderd en wordt de doorstempeling geplaatst. Het vrijgekomen materiaal zetten we weer in voor de ondersteuning van de overige sterpunten op de vloeren erboven. In dit trapsgewijze treintje bouwen we door. Er volgt na de 2e verdieping nog een dakvloer en dan is het casco gereed.


Tijdens de bouw

Meer weten over dit project?

WOUTER DE JONG

Calculator

"Een mooi nieuw schoolgebouw waar leerlingen en leerkrachten trots op zullen zijn".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
educatie