WONEN 
AKKERLANEN WAALWIJK 

Een nieuwe woonwijk met veel ruimte voor water en groen. Dat is Akkerlanen, een plan voor ruim 200 woningen aan de oostkant van Waalwijk, met twee-onder-een-kapwoningen, rijtjeswoningen, patiowoningen, semi-bungalows en enkele kleine stadsvilla’s met appartementen.

Maar er is ook ruimte voor de bouw van vrijstaande woningen voor particulieren. De woningen zijn ontworpen door Bedaux De Brouwer Architecten en Mix architectuur. BIJZONDER
STEDEBOUWKUNDIG PLAN

Het stedenbouwkundig ontwerp is van bureau Wurck in Rotterdam. Stedebouwkundige Paul Kersten vertelt: “Akkerlanen ontleent zijn identiteit aan het gecreëerde landschap van watervingers en groene wiggen. De woonwijk heeft een bijzondere stedenbouwkundige opzet, die hem onderscheidend maakt van andere woonwijken in Waalwijk en de regio. De woningen voegen zich op vanzelfsprekende wijze in het landschap van riet en weide. Binnen dat raamwerk worden diverse typen woningen gerealiseerd, omringd door groen en water.”DUURZAME ENERGIE

De woningen in Akkerlanen worden aangesloten op de buurtwarmte­centrale. Het belangrijkste voordeel is dat dit systeem het duurzaamste alternatief is voor aardgas in de strijd tegen verdere klimaatverandering. De CO2-uitstoot wordt nagenoeg volledig teruggebracht. Het duurzame collectieve warmtesysteem voor Akkerlanen bestaat uit een warmte-koudeopslagsysteem (WKO) in combinatie met aquathermie. Vanuit de centrale technische ruimte bij het zwembad wordt een lokaal leidingnetwerk aangelegd tot aan de warmtepomp in de woning.

>> Lees alles over de nieuwe wijk Akkerlanen  Meer weten over dit project?

JOSALYNE VERMEULEN

Kopersbegeleider

"We bieden ruime keuze aan starters, doorgroeiers én senioren. Om een grote differentiatie aan woningtypen te krijgen, werken we met meerdere architecten."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
wonen