Het nieuwe HUIS van Roosendaal

Samen met de installatiebedrijven Van Dijnsen en SPIE gaat Heerkens van Bavel Bouw ervoor zorgen dat Roosendaal een fantastisch opgeknapt Stadskantoor krijgt. Het bestaande stadskantoor van de gemeente Roosendaal was toe aan een grondige opknapbeurt. Het gebouw, met een oppervlakte van ca. 10.000 m2 is 40 jaar oud en was duidelijk gedateerd, hokkerig met afgesloten kamers.

Er werd besloten om het pand niet te slopen, maar grondig op te knappen en te verbouwen. Het staat op een prachtige plek aan de rand van het centrum. De gemeente wil het pand transformeren naar een open, licht en toegankelijk stadskantoor, een nieuw HUIS van Roosendaal, waar iedereen zich prettig voelt en met plezier kan werken. Zij schakelden Hans van Heeswijk architecten in voor een nieuw ontwerp, waarbij behoud van het bestaande gebouw voorop stond, want “waarom zou je de goede basisfunctionaliteit weggooien”!


Ruimtelijk en uitnodigend

De publiekshal wordt verplaatst naar de straatzijde en wordt door een atrium verbonden met de bovengelegen werkvloer. Zo kom je binnen als bezoeker en bent meteen zichtbaar voor elkaar! Vanuit de publiekshal heb je uitzicht op een rozentuin en er komt een eet-/leescafé, waar niet alleen medewerkers, maar ook inwoners van Roosendaal welkom zijn voor een kopje koffie of waar ze even rustig de krant kunnen lezen.

Op de plek van de huidige publiekshal wordt een vergadercentrum gerealiseerd met grote en kleine ruimten, bijvoorbeeld voor raadsfracties, trouwerijen of bijzondere bijeenkomsten.


Circulair en slim bouwen

De gemeente Roosendaal wil graag een voorbeeld zijn voor circulair bouwen . Tijdens de sloopfase is voorzichtig geselecteerd op hetgeen kan worden verwijderd, kan worden verkocht of kan worden hergebruikt. Ook moeten de nieuw toe te passen bouwmaterialen en het nieuwe meubilair, voldoen aan de ambities van cradle to cradle.

Er is een hoog ambitieniveau ten aanzien van energiegebruik en -zuinigheid:

Energieverbruik maximaal 50 kWh/m2

Klimaatklasse A

Energieneutraal




Eigen gezicht

Het gebouw krijgt een nieuwe gevel, die open en transparant aanvoelt, maar niet teveel glasoppervlak heeft. Zo wordt voorkomen dat het gebouw in de zomer teveel opwarmt en in de winter teveel warmte verliest. Het gebouw wordt daarom voorzien van een brise soleil, witgekleurde verticale lamellen die het HUIS van Roosendaal een heel eigen gezicht geven.


Meer weten over dit project ?

DIDIER PIJNENBURG

Projectmanager

"Het (ver)nieuwde stadskantoor HUIS van Roosendaal wordt ruimtelijk en uitnodigend".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
Bedrijven en Industrie