2College Jozefmavo Tilburg

DE MEEST DUURZAME SCHOOL VAN NEDERLAND

Heerkens van Bavel heeft “de Miele onder de scholen” gebouwd. Een nieuwe school voor 2College Jozefmavo in Tilburg. Compact en modern, met een lijst aan duurzame kenmerken. Ons Middelbaar Onderwijs had de wens om het “wij-gevoel” te vertalen in het ontwerp en daar is BDG architecten uit Zwolle prima in geslaagd. Het is een omgeving geworden waar leerlingen zich veilig en geborgen voelen.

Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen en bevat naast het programma voor middelbaar onderwijs ook een dubbele gymzaal. Deze zal door meerdere partijen worden gebruikt, o.a. sporten hier ook de leerlingen van het nabijgelegen Theresialyceum. 

De school kent verschillende leervormen welke naast elkaar plaatsvinden, waaronder zelfstandig leren, werken in groepen en klassikaal les. Het nieuwe schoolgebouw faciliteert dit optimaal middels clusters, welke bestaan uit grote leerpleinen met daaromheen de diverse onderwijslokalen. De lokalen zijn middels schuifdeuren direct gekoppeld aan de leerpleinen.

4.400 m2 schoolgebouw

900 m2 Sporthal

Dubbele gymzaal

Grote leerpleinen

Onderwijslokalen

Aula

Het gebouw heeft een centrale entree met een trap die op de eerste verdieping uitkomt in de aula. Dit is ook het hart van de school en het fungeert als een ontmoetingsplein voor leerlingen en docenten.


Duurzaamheid

Duurzaamheid stond met stip boven alle vereisten. Daarom werd maximaal aandacht besteed aan licht, geluid, klimaatregeling, isolatie, luchtzuivering etc. Het is een school met een bijna perfecte klimaatbeheersing. Zuurstof wordt toegevoegd naarmate een ruimte door meer mensen wordt gebruikt. Een heus weerstation zorgt dat de screens automatisch naar beneden en boven gaan, maar ze kunnen ook handmatig worden bediend.

De school heeft dan ook het hoogst mogelijke energielabel gekregen, namelijk A++++. 

Dit is mede te danken aan de hoge isolatiewaarden en efficiënte warmte-koudeopslag. De gevel en het dak zijn erg goed geïsoleerd, resp. 4,5 en 6,0 m2k/w. Daarnaast is het groene sedumdak extra isolerend.

Driedubbel thermopaneglas

Zonnepanelen

Isolerende schuifdeuren

LED verlichting

Automatische zuurstofregeling

Hoge isolatie

Efficiënte warmte-koudeopslag

SedumdakMeer weten over dit project ?

MARTY PARIJS

Hoofd productie

"Een compact en modern schoolgebouw met maximale duurzaamheid".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
educatie