STC Waalhaven Zuid Rotterdam

Build2Learn Rotterdam VOF (samenwerking tussen Heerkens van Bavel Bouw en Züblin Nederland) heeft nieuwbouw gerealiseerd voor STC-Group in Rotterdam.

Het nieuwe onderwijsgebouw is gebouwd naast het, reeds in 2012 door Heerkens van Bavel Bouw gerealiseerde, Scheepvaart- en Transportcollege voor STC aan de Waalhaven in Rotterdam. Beide gebouwen zijn ontworpen door DP6 architectuurstudio BV Delft. 

Een greep uit de materialen die bij dit project gebruikt zijn:

326 funderingspalen

2.250 m3 beton

1.000.000 kilo staalconstructie

1.500 kanaalplaten

Qua architectuur vormt de nieuwbouw een eenheid met het uit 2012 stammende gebouw. Het nieuwe onderkomen vormt namelijk een bijna twee keer zo grote kopie van het gebouw ernaast. Het hoofvolume is echter wel anders. Deze zweeft boven het maaiveld zodat parkeren onder het gebouw mogelijk is geworden. De nieuwbouw en het bestaande gebouw lopen in elkaar over en worden met elkaar verbonden middels loopbruggen.

De voorzijde van het gebouw is transparant, zodat de buitenwereld kennis kan maken met wat het STC te bieden heeft. De onderwijsruimten liggen in de oost- en westgevel. Daartussen bevindt zich de ruimtelijke centrale zone met roltrappen, vides en pleinen. Deze centrale zone is transparant naar de Waalhaven, waardoor er veel daglicht binnenkomt, zelfs tot diep in het gebouw. In deze zone zijn de verdiepingen met elkaar worden verbonden middels vides, waardoor het gebouw luchtig voelt.


Feiten en cijfers

Een paar feiten en cijfers voor deze prachtige locatie mede door Heerkens van Bavel Bouw ontwikkeld:

Ca. 13.000 m2 bvo

15.155 m2 vloeroppervlakte

60 klaslokalen

8 etages

170 parkeerplaatsen

Sportzaal met dojo

Studentenrestaurant

Leerpleinen

Sportzaal

14 roltrappenMeer weten over dit project?

ERIC VAN DER LEE

Werkvoorbereider

"Leren in het zicht van de haven, in een splinternieuw onderwijsgebouw".

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
educatie