Sint Maartenskliniek

RUIM TIEN PROCENT VAN BEBOUWDE OPPERVLAKTE TERUG NAAR NATUUR

In opdracht van de Sint Maartenskliniek heeft de Berghege Heerkens bouwgroep een nieuw, ultramodern OK-complex in Ubbergen (Nijmegen) gerealiseerd. Het ontwerp is van EGM Architecten uit Dordrecht.

De Sint Maartenskliniek is een ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Om patiënten de beste zorg te kunnen blijven bieden, bouwt de kliniek aan de toekomst. Drie gebouwen zijn gesloopt, daarvoor in de plaats kwam nieuwbouw. De Sint Maartenskliniek heeft daarbij tien tot vijftien procent van de bebouwde oppervlakte teruggegeven aan de natuur. In de nieuwbouw komen verpleegafdelingen voor dwarslaesie- en neurologiepatiënten, een ultramodern OK-complex en een revalidatieafdeling met daarin een Loop Expertise Centrum en een poliklinische revalidatie dagbehandeling. Het gebouw is ruim 12.000 m2 groot.

Eerder realiseerde de bouwgroep voor de Sint Maartenskliniek ook het entreegebouw P en Q, de interim voorziening (2017) en meerde interne verbouwingen.


Meer weten over dit project?

MARTY PARIJS

Hoofd Productie

"De Berghege Heerkens bouwgroep is expert in het bouwen voor care en cure."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Projecten
zorg