Catharina Ziekenhuis hart- en vaatcentrum 

De Berghege Heerkens bouwgroep heeft in opdracht van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven de nieuwbouw van het nieuwe Catharina Hart- en vaatcentrum gerealiseerd naar ontwerp van Architecten aan de Maas uit Maastricht. Dit twee verdiepingen tellende centrum is gerealiseerd bovenop de nieuwe entreehal van het Catharina Ziekenhuis.

Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw komen alle behandelactiviteiten van het Catharina Hart- en vaatcentrum samen. Hieronder vallen onder andere vijf hartkatheterisatiekamers, een dotterlounge waar patiënten na een dotterbehandeling in alle rust kunnen herstellen, de hartbewaking (met twaalf plekken) en de Medium Care (met twaalf plekken). De voormalige hartkatheterisatiekamers hebben plaats gemaakt voor patiëntenkamers, waardoor de mogelijk bestond om op de bestaande verpleegafdelingen meer eenpersoonskamers te bouwen.

De begane grond van het nieuwe gebouw sluit aan op de bestaande entreehal en is daarmee meteen vergroot en vernieuwd. De nieuwe centrale hal is van alle gemakken voorzien met onder andere een espressobar en restaurant.

± 6.500 m2

2 hybride OK’s

5 hartkatheterisatiekamers

Dotterlounge

Hartbewaking

Mediumcare

Espressobar

RestaurantMeer weten over dit project?

MONIQUE STEENHORST

Uitvoerder

"Dit nieuwe hart- en vaatcentrum is gerealiseerd door optimale samenwerking."

Wilt u meer weten over dit project of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Cases
zorg