Wij maken in het

oog springende projecten

Het project waar Jaap de Graauw momenteel de laatste hand aan legt, is de transformatie van gebouw Laplace van de Technische Universiteit in Eindhoven. Dit voormalige Rekencentrum van de Technische Universiteit Eindhoven wordt getransformeerd tot een campusbreed ‘Education Center’, met een eigen plek voor het Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI).

“Een uitdagend project want in deze grootscheepse renovatie hebben we kenmerkende elementen en kwaliteiten van het gebouw behouden of op eigentijdse wijze teruggebracht”, legt Jaap uit. 


Nieuwe stap

Deze opdracht past wat Jaap betreft helemaal bij Heerkens van Bavel. “Ruim vijftien jaar geleden kwam ik van de Hollandsche Beton Groep - inmiddels de BAM - bij dit Tilburgse familiebedrijf terecht. Ik heb dus al redelijk wat projecten mogen uitvoeren en daar was eigenlijk geen saai werk bij. Wij maken doorgaans bijzondere, in het oog springende gebouwen. Ook dit gebouw wordt weer bijzonder mooi.” 

Zelfs na enig nadenken kan Jaap geen project bedenken waar hij niet trots op is. “Van mijn eerste opdracht in Waalwijk waar wij het hoofdkantoor voor Mandemakers neer hebben gezet tot aan deze universiteit, ik kijk er met plezier op terug”, vertelt Jaap. Al vindt hij het vak hoofduitvoerder door de jaren heen wel erg verandert. “Er is steeds meer overleg en afstemming nodig, waardoor er minder tijd overblijft om daadwerkelijk in de praktijk op de bouw bezig te zijn”, meent Jaap. Reden om na de oplevering in Eindhoven een nieuwe stap te zetten. “Ik ga mijn kennis en ervaring inzetten voor Service en Onderhoud. Maar wel gewoon binnen Heerkens hoor, gelukkig wel.”


Sociaal bedrijf

Bij Service en Onderhoud gaat Jaap vanaf volgend jaar beginnen. “Het is een nieuwe functie dus ik heb de ruimte om er een geheel eigen draai aan geven. Eerst maar eens goed luisteren en rondkijken om erachter te komen wat nodig is om de gestelde doelstellingen te bereiken die we gezamenlijk hebben afgesproken. Dat is weer een uitdaging waar ik veel zin in heb.” 

Jaap gaat straks vier dagen in de week werken. “Heel fijn dat dit bij Heerkens kan; het is gewoon een sociaal bedrijf dat goed meedenkt als het gaat om het welzijn van medewerkers."

"Wij verwachten binnenkort ons eerste kleinkind, dus zo houd ik tijd over om opa te zijn.” Zijn eigen kinderen heeft Jaap vaak genoeg meegenomen naar de bouwplaats. “Dus ook mijn kleinkinderen komen daar waarschijnlijk niet onderuit”, zegt hij met een brede glimlach. “Werken in de bouw is heel concreet, je máákt echt iets. Van een nietszeggend perceel tot een prachtig gebouw. Iets dat er waarschijnlijk nog staat als je er zelf niet meer bent. Dat is toch fantastisch?”

Jaap de Graauw, hoofduitvoerder


WERK AAN JOUW TOEKOMST

BIJ HEERKENS VAN BAVEL

Heerkens van Bavel Bouw staat voor kwaliteit en vakmanschap. Wij doen dat dagelijks met een team van vakkundige en betrokken medewerkers.

Wij bieden onze mensen aantrekkelijke functies in een bedrijf met een open communicatie, een goede werksfeer en fijne collega’s. Bij ons kun je rekenen op een professionele organisatie waarin we tevens aan jouw toekomst werken. Want ook het opleiden van mensen staat hoog in ons vaandel.
 
> Bekijk onze actuele vacatures 
> Lees de ervaringen van onze mensen  
> Maak kennis met het hele team