Steeds nieuwe kansen

gekregen en gegrepen

Voor het begin van de carrière van Pim Oomen moeten we terug naar het jaar 2004. Toen startte hij met een bouwopleiding die bestond uit werkweken van vier dagen bij Heerkens van Bavel en één dag op school.

Zodra hij deze studie met goed resultaat had afgerond, kwam hij in dienst als timmerman. Pim: “Destijds wist ik al dat ik wilde doorgroeien tot hoofduitvoerder en dat is nu gelukt. Bij Heerkens kreeg ik steeds nieuwe kansen op het juiste moment. Ook in tijden dat het even minder ging in de bouw.”


Echte aandacht

“Als je de ambitie hebt om je te ontwikkelen, vind je bij Heerkens altijd een weg”, zo is de ervaring van Pim. “Natuurlijk helpt het als je zelf goed weet wat je wil.” Om zijn doelen te bereiken, haalde Pim in 2009 eerst zijn niveau 4 en ging hij wat jaren laten achtereenvolgens voor de diploma’s ‘Uitvoerder als professional’ en ‘Allround uitvoerder B&U’.

Dat het steeds mogelijk was om zijn kennis uit te breiden en carrièrestappen in de praktijk te zetten, zijn voor Pim een belangrijke drijfveren om trouw te blijven aan Heerkens. “Er is echte aandacht voor de mensen. Meestal werken we redelijk in de regio en toen ik voor de bouw van het distributiecentrum Alex Andersen naar Aalsmeer moest, werd het zo geregeld dat ik deels vanuit thuis kon werken.

Dat wordt gewaardeerd”, legt de hoofduitvoerder uit. En deze opstelling draagt er volgens Pim aan bij dat de sfeer zo goed is. “Heel veel collega’s werken hier -net als ik- al lang, dat is niet voor niets. We gaan allemaal op een gemoedelijke manier met elkaar om. Dat geldt in het dagelijkse werk op de bouwplaats maar ook als we met elkaar een pilsje drinken op één van de bedrijfsfeesten.”

Genoeg uitdagingen

In al die jaren dat Pim voor Heerkens werkt, heeft hij aan heel wat mooie projecten bijgedragen. “Er zijn dan ook veel projecten waar ik absoluut trots op ben. De 88 appartementen Reitse Hoevenstraat in Tilburg zijn voor mij heel speciaal omdat ik hier voor het eerst de rol als hoofduitvoerder kreeg. Topteam, fijne opdrachtgever. Alles liep daar gewoon op rolletjes; daar doe je het voor.”

Momenteel werkt Pim aan de nieuwbouw van Wolstad aan de Tilburgse Piushaven. “Op het eerste gezicht een klein werk, toch zijn er genoeg uitdagingen om mijn schouders onder te zetten. Bouwen op zo’n kleine bouwplaats, midden in een bestaande woonwijk vraagt een zeer strakke planning. Bovendien zitten er de nodige architectonische bijzonderheden in het gebouw zoals de afwerking met aluminium gevelbekleding en de verspringende dakhoogtes. Geen appartement is straks hetzelfde, dus ook voor mijn werk betekent dat genoeg afwisseling!”

Pim Oomen, hoofduitvoerder